Numărul deceselor noi, raportate în ultimele 24 de ore, continuă să fie în scădere în Italia. Astfel potrivit ultimelor raportări date publicității de către autoritățile de la Roma, de vineri până sâmbătă au fost înregistrate 482 de decese, în comparaţie cu vineri, când au fost 575 de victime. Numărul total al deceselor, care mai multe săptămâni a fost cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19, a ajuns la 23.227.
O rază de speranță în plus oferă și datele referitoare la cazurile grave de COVID-19, tratate în spitalele din Italia. La Terapia Intensivă se află sâmbătă 2.733 de persoane, cu 79 mai puţine faţă de vineri. Încă sunt internaţi cu simptome 25.007 de oameni, cu 779 mai puţini în comparaţie cu ziua precedentă, notează La Repubblica.
Persoane vindecate sunt 44.927, o creştere în 24 de ore cu 2.200. Vineri, au fost declarate vindecate 2.563 de persoane.
În ciuda datelor îmbucurătoare, autoritățile de la Roma continuă să manifeste prudență în ceea ce privește măsurile de ridicare a restricțiilor impuse pentru a evita răspândirea virusului. Astfel, arantina înItaliava fi prelungită până cel puțin la data de 3 mai, a anunțat premierul Italiei Giuseppe Conte, într-o conferință de presă. Există cu toate acestea o serie de relaxări ale restricțiilor.
Din 14 aprilie, însă, își vor relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți.
După 3 mai pot exista relaxări suplimentare. ÎnsăItaliava fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată de COVID-19.
Totodată, ministrului italian al Educației, Lucia Azzolina, a aprecizat însă că o decizie oficială va fi luată și anunțată în câteva zile. Ea ținut să puncteze că deschiderea şcolilor în luna mai devine tot mai puţin probabilă cu fiecare zi care trece.
„Ar însemna mobilizarea a opt milioane de elevi”, a adăugat ea pentru cotidianulCorriere della Sera.
Peste 2,2 milioane de persoane din toată lumea au fost confirmate cu COVID-19. Tot la nivel global, numărul deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați cu coronavirus a trecut de 154.000, în timp ce alți aproape 579.000 s-au vindecat.
SUA pare epicentrul pandemiei globale, cu peste 710.000 de cazuri deCOVID-19diagnosticate deja, dar și cu aproximativ 37.000 de decese. Tot SUA este națiunea care are de departe cel mai bun ritm de testare, cu mai bine de 3,57 milioane de teste efectuate până sâmbătă, potrivit datelor centralizate de Worldometer.
Europa are și ea peste 1 milion de cazuri confirmate, cu aproape 97.000 de decese.