Premierul Boris Johnson a luat contact cu câțiva miniștri din Regatul Unit, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Premierul Boris Johnson a luat contact cu câțiva miniștri din Regatul Unit, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19
foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Premierul britanic Boris Johnson a luat contact cu o serie de miniștri din Regatul Unit, în timp ce se recupera după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a afirmat Robert Jenrick, ministrul pentru locuințe. Șeful guvernului de la Londra a fost testat pozitiv pentru coronavirus, în 27 martie, iar evoluția stării sale de sănătate a condus la internarea sa, în 5 aprilie.

„El se odihnește și se recuperează la Chequers (n.r. – casa de țară a prim-ministrului britanic), urmează sfaturile medicale. A luat contact cu câțiva miniștri, dar preoponderent cu biroul său privat de aici, din Downing Street”, a afirmat Jenrick, în conferința zilnică de presă de sâmbătă, potrivit Reuters.

Premierul Boris Johnson, confirmat cu COVID-19 în 27 martie

În 27 martie, Boris Johnson devenea primul lider al unei democrații dezvoltate testat pozitiv pentru noul coronavirus. Deși a petrecut prima parte a bolii în izolare la domiciliu, prim-ministrul britanic avea să fie internat, în 5 aprilie, la Spitalul „St. Thomas” din Londra – motivul era acela că Boris Johnson prezenta simptomele specifice COVID-19 chiar și la 10 zile de la diagnosticare.

Ajuns cu febră mare la spital, Boris Johnson a renunțat la ideea de a conduce Guvernul Regatului Unit chiar și bolnav de COVID-19, astfel că a delegat atribuțiile către Dominic Raab, șeful diplomației britanice. Mai mult decât atât, o zi mai târziu, în 6 aprilie, premierul arhipelagului era mutat la terapie intensivă, pentru că starea sa se degradase. De acolo, totul a intrat pe o traiectorie ascendentă, cu prim-ministrul tot mai aproape de recuperare completă.

Marea Britanie, peste 15.000 de decese în rândul pacienților testați pozitiv pentru coronavirus

Între timp, Marea Britanie înregistrează una dintre cele mai complicate zile de la debutul pandemiei de COVID-19. Cu 888 de decese în ultimele 24 de ore, bilanțul fatalităților din Regat a trecut de 15.000. Totuși, în ceea ce privește numărul de cazuri noi se poate oberva o tendință de platou, având în vedere că între ultimele două rapoarte autoritățile britanice au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 alte peste 5.200 de persoane, ducând totalul îmbolnăvirilor la circa 114.000.

Peste 1 milion de cazuri de COVID-19 în Europa și peste 2,2 milioane în lume

La nivel global, peste 2,2 milioane de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților confirmați cu SARS-CoV-2 a trecut de 157.000, în timp ce aproape 586.000 s-au vindecat, potrivit datelor centralizate sâmbătă de Worldometer.

SUA pare să fie epicentrul pandemiei globale, cu circa 715.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Cu toate acestea, acest număr trebuie interpretat și prin prisma numărului record de teste efectuate, peste 3,6 milioane, dublul Rusiei și Germaniei, următoarele națiuni din această ierarhie.

Europa este și ea puternic afectată de criza coronavirus, cu peste 1 milion de îmbolnăviri confirmate. Dacă numărul deceselor se îndreaptă vertiginos spre 99.000, peste 22.400 de pacienți testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`