O nouă ipoteză despre COVID-19, susținută de un laureat Nobel: „Coronavirusul, o creație chineză, realizată în special din molecule HIV”

O nouă ipoteză despre COVID-19, susținută de un laureat Nobel: Coronavirusul, o creație chineză, realizată în special din molecule HIV
FOTO: Hepta.ro

Profesorul Luc Montagnier argumentează faptul că COVID-19 ar fi o creație chineză, realizată în special din molecule HIV. Afirmațiile laureatului Nobel din 2008 reprezintă însă o provocare pentru comunitatea științifică.

Luc Montagnier este om de știință, în prezent pensionar, dar laureat al Premiului Nobel în medicină în 2008. Acesta este de părere că virusul bolii COVID-19 ar fi de origine umană și ar fi fost creat într-un laborator din Wuhan, relatează LeParisien. Mai mult decât atât, profesorul Montagnier ar susține că este vorba despre o ipoteză dovedită.

Ce legături ar exista între virusul HIV și COVID-19

Afirmațiile profesorului Luc Montagnier ar avea la bază la un studiu realizat de către matematicianul acestuia, Jean Claude Perez. El ar fi analizat cele mai mici detalii ale secvenței acestui virus. Astfel, profesorul Montagnier susține că SARS-CoV-2 ar conține particularități ale unui alt virus, acesta fiind HIV.

Mai mult decât atât, profesorul în vârstă de 87 de ani susține că un grup de cercetători indieni ar fi încercat să publice o analiză de același tip, însă l-ar fi retras ulterior.

Afirmațiile profesorului Montagnier sunt însă contrazise de către virusologul Anne Gofard, virusolog la Facultatea de Farmacie din Lille. Virusologul amintește că studiul biomatematicienilor indieni a fost invalidat de alte cercetări, care ar fi utilizat analiza genomului și au dovedit că nu există o secvență HIV, relatează sursa citată anterior.

Studiul matematic furnizat de către Perez i-a atras atenția și lui Etienne Decroly, cercetător în cadrul CNRS, care a dezvoltat următoarea analogie: „Secvențele unui virus corespund cu 30 de pagini dintr-o carte. Noi, oamenii de știință avem instrumente pentru a încerca să stabilim dacă un paragraf din această carte a existat vreodată în altă carte. Avem la dispoziție toate secvențele virusurilor cunoscute. În ceea ce privește asemănările cu HIV, este ca și cum cuvântul „pălărie” ar apărea de 4 ori în două cărți diferite. Putem din îmtâmplare să avem secvențe care să arate la fel de bine fără a demonstra modificări intenționate.”, a explicat acesta potrivit sursei citate mai sus.

Controverse privind provenineța COVID-19

Atât profesorul Montagnier cât și matematicianul Jean – Claude Perez sunt de părere că virusul ce cauzează COVID-19 a fost creat în interiorul unui laborator, relatează publicația franceză. Mai mult decât atât, profesorul în vârstă de 87 de ani este de părere că virusul ar fi fost realizat chiar în laboratorul din Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19. Potrivit Le Parisien, în 2017, Nature ar fi menționat că după analizarea unui virus transmis de căpușe, cercetătorii chinezi ar putea fi interesați și de cei responsabili pentru SARS și Ebola, însă nimic nu a menționat și virusul HIV.

Cercetătorul Etienne Decroly contrazice însă afirmațiile profesorului Montagnier, explicând faptul că odată analizat SARS-CoV-2, nu există elemente care să demonstreze existența unor secvențe adăugate intenționat și se găsesc urme ale evoluției naturaleîn întregul genom, potrivit sursei citate mai sus.

Profesorul Montagnier a mai fi adăugat și faptul că noul coronavirus ar avea „mutații spectaculoase”, însă virusologul Anne Goffard îl contrazice, afirmând că „observăm contrar celor spuse de el, că virusul s-a schimbat foarte puțin de la apariția sa, așa cum ne așteptam.”, a declarat virusologul , bazându-se pe punerea la comun a mai multor cercetări realizate în mai multe țări, explică Le Parisien.

Goffard a mai afirmat și faptul că „Covid-19 suferă mult mai puține mutații ca virusul HIV, pentru că coronavirusurile se disting prin existența unei enzime ce are capacitatea de a corecta erorile care apar în timpul reproducerii.”

Profesorul Montagnier, în vârstă de 87 de ani nu ar face pentru prima data afirmații pe care oamenii de știință le contrazi, relatează publicația franceză. El ar fi unui dintre susținătorii controversatei teroii a „memoriei apei”, potrivit căreia apa ar putea avea capacitatea de a păstra proprietățile substanțeor cu care intră în contact.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)