Melinda și Bill Gates au început să își facă provizii de apă și mâncare, cu câțiva ani în urmă, în eventualitatea apariției unei pandemii

Melinda și Bill Gates au început să își facă provizii de apă și mâncare, cu câțiva ani în urmă, în eventualitatea apariției unei  pandemii

Melinda Gates a dezvăluit într-un interviu pentruBBC Radio Live că ea și soțul ei, Bill, au început să își facă provizii de alimente cu câțiva ani în urmă, în anticiparea unei posibile pandemii.

Celebrul cuplul a discutat posibilele scenarii ale unui dezastru- lipsa apei, lipsa hranei, un adăpost provizoriu-și au început să se prăbușească.

Singurul lucru pe care nu au putut să îl asigure a fost vaccinul sau un tratamentul împotriva virusului, deși a mărturisit că s-a simțit norocoasă de statutul privilegiat al familiei sale.

Mai mult, ea a adăugat că în fiecare noapte își amintește de cât de norocoasă este să facă parte dintr-o asemnea familie și că atunci când se așează la masă este recunoscătoare pentru că nu trebuie să facă eforturi pentru a-și procura hrana, așa cum se întâmplă în alte familii.

Miliardarul a vorbit în repetate rânduri despre apariția unei pandemii

Bill Gates a avertizat lumeadespre o posibilă pandemie, declarând la o discuție TED din 2015 că lumea nu este pregătită pentru următoarea epidemie. Mai mult, el a mai vorbit și în2017 despre faptulcă următoarea epidemie ar putea fi „o tulpină supercontagioasă și mortală a gripei”.

Fondatorul Microsoft a vorbit în plină pandemie decoronavirus, la începutul lunii aprilie că acesta va fi „cel mai dezastruos eveniment” din viațaacestor generații.El a sugerat că printremăsurilede siguranță luatede țările lumii împotriva coronavirusului, ar trebui să fie și o bazăde date internațională, care să permită țărilor să facă schimb de informații între eleși prin care să se urmărescărăspândirea virusului.

Pe 15 aprilie, Fundația Bill și Melinda Gates au anunțat că va oferi 150 milioane de dolaripentru a ajuta la creareasde materiale medicale suplimentare, pe lângă ajutorul acordat oamenilor de știință pentru a descoperi tratamente și un vaccin pentru virus.Fundația a donat până în prezent un total de 250 milioane de dolari pentru a ajuta eforturile mondiale de stăpânirea a noului coronavirus.

Virozaa lovitputernic în economia americană

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 8,7% în martie, cea mai mare scădere din 1992 încoace, conform datelor guvernamentale publicate miercuri. Între timp, guvernatorii din Connecticut, Maryland, New York și Pennsylvania au emis fiecare ordine sau linii directoare potrivit cărora rezidenții să poarte măști de față în timp ce se aventurează în societate în săptămânile următoare.

În acest context, președinteleDonald Trumpa anunțat că este aproape să pună la punct un plan, pentru a depăși criza provocată decoronavirusși a redeschide economiaSUA

Miercuri, primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că întâlnirile mari, cum ar fi evenimentele sportive și concertele, probabil, nu vor fi permise în oraș până în 2021.

SUA a devenit cea mai afectată țară de pandemie

SUA au înregistrat vinerio creștere a numărului îmbolnăvirilor cu 13,330 de persoane, ceea ce a urcat statistica la690,900.

Numărul total de decese de la declanşarea epidemiei noului coronavirus înSUAa atins 35,955.

SUAau devenit la sfârşitul săptămânii trecute cea mai afectată țară de pandemia de covid-19, depăşind Italia (peste 21.000 de morţi), Spania (peste 18.000 de morţi) şi Franţa (peste 15.700 de morţi).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`