ALERTĂ METEO: Cod galben de vânt în 19 județe. Vezi zonele vizate (FOTO)

ALERTĂ METEO: Cod galben de vânt în 19 județe. Vezi zonele vizate (FOTO)

Meteorologii ANM au emis, marți, un cod galben de vânt puternic, valabil în 19 județe ale țării, care va intra în vigoare la ora 21 și va fi valabil până, miercuri, 15 aprilie, ora 6:00.

Ce județe sunt afectate?

Codul galben va afecta județele: Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Teleorman.

Astfel că, în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Totodată, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

Mai mult, potrivit meteorologilor, în regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative. În acest context, pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Foto: meteoromania.ro

Cod galben de intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte

Anterior, meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, valabil până la ora 21.

Mai precis, în intervalul 12:30 – 21:00 vor fi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, în Oltenia, nordul și estul Munteniei și Dobrogea, cu viteze în general de 55…75 km/h.

De asemenea, în estul și în sud-estul teritoriului, mai ales seara și la începutul nopții, vântul va lua aspect de vijelie.

Totodată, la munte, se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada.

”Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane”, transmit meteorologii.

Județele vizate sunt: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Suceava, Botoșani, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Teleorman, Călărași și Constanța.

Foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în Săptămâna Mare

În Săptămâna Mare, temperaturile vor scădea, iar în unele zone, în special la munte, se întorc ploile și viscolul.

Vremea în Săptămâna Mare va fi rece în prima jumătate, încălzindu-se treptat în cea de-a doua parte și mai ales în weekend.

Chiar dacă primele zile ale săptămânii 13 – 19 aprilie vor fi mai răcoroase, în această lună se vor înregistra, în general, temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului.

Astfel că, dacă marți vremea a fosst închisă, de miercuri se va ameliora. Nu vor mai fi înregistrate precipitații, iar temperaturile din termometre încep să crească trepat.

Vremea în Noaptea de Înviere

Potrivit tradiției creştine, așa cum va fi vremea de Florii, va fi și în ziua de Paşte. Ținând cont de aceasta și de faptul că mercurul în termometre a urcat până la 24 de grade în weekend-ul trecut, vom avea o vreme deosebit de frumoasă în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște.

Mai mult, meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie a precizat că în intervalul 18-19 aprilie sunt semne bune.

Maxima zilei va urca până la 24 de grade, iar în noaptea de Înviere vremea va fi, de asemenea, frumoasă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`