COVID-19: Marea Britanie va anunța prelungirea restricțiilor până în data de 7 Mai

COVID-19: Marea Britanie va anunța prelungirea restricțiilor până în data de 7 Mai

Restricțiile vor fi prelungite în Marea Britanie pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, au anunțat marți autoritățile de la Londra. Astfel, noua dată invocată pentru o posibilă ridicare a carantinei și a restricțiilor privind călătoriile este 7 mai.

Marea Britanie va rămâne închisă pentru încă trei săptămâni, chiar dacă se așteaptî ca Guvernul de la Londra să permită întoarcerea la muncă anumitor categorii profesionale, scrie The Times.

În acest sens Dominic Raab, adjunctul premierului Boris Johnson, va anunța joi că restricțiile rămân în vigoare cel puțin până în data de 7 Mai.

El ar urma să se consulte cu Nicola Sturgeon, premierul Scoției, și cu alți ideri pentru a se asigura că Marea Britanie va respecta acest termen pe tot cuprinsul Regatului Unit, cele trei săptămâni fiind maximul permis în situația de urgența, cu posibilitatea de prelungire.

Guvernul de la Roma a decis prelungirea carantinei

Restricțiile nu vor fi ridicate prea curând nici în cazul Italiei. Dacă în Spania, guvernul de la Madrid a permis întoarcerea cetățenilor la locurile de muncă, În Italiacarantina va fi prelungită până cel puțin la data de 3 mai, a anunțat premierul Italiei GiuseppeConte,

Din 14 aprilie, însă, își vor relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți.

După 3 mai, premierul Italiei a explicat că pot exista relaxări suplimentare. Însă Italia va fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată deCOVID-19.

Pe de altă parte,Administrația Trump ia în calcul ca pe data de 1 mai să fie luate primele măsuride relaxare a restreicțiilor impuse înSUA pe fondul extinderii infecțiilor provocate deCOVID-19, a declarat duminică şeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn.

Studiu privind ieșirea statelor din carantină

Anliștii de la Deutsche Bank au publicat un studiu care prezice când ar urma să fie eliminate restricțiile și carantina impuse de guverne pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Pe baza experienței din Hubei, experții cred că SUA și Germania ar putea începe să ridice restricțiile pe 22 mai. Primele măsuri de renunțare a restricțiilor în Italia ar putea fi luate pe 7 mai, având în vedere că focarul sever a început mai devreme, în timp ce Spania și Franța ar putea lua astfel de măsuri pe 18 mai, iar Marea Britanie după 23 mai, scrie barrons.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`