CORONAVIRUS. O asistentă medicală de 42 de ani, din Țăndărei, al patrulea cadru medical care moare după ce a contractat COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 332

CORONAVIRUS. O asistentă medicală de 42 de ani, din Țăndărei, al patrulea cadru medical care moare după ce a contractat COVID-19. Bilanțul deceselor a ajuns la 332
Foto: Inquam Photos/George Calin

O asistentă medicală în vârstă de 42 de ani, din Țăndărei, a devenit al patrulea cadru medical din România care moare, după ce a contractat COVID-19. Totuși, ea este a treia care s-a infectat cu coronavirus în timpul serviciului. Astfel, bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 la nivel național a ajuns la 332.

Bilanțul deceselor înregistrate între pacienții cu coronavirus a ajuns la 332

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că, din primele informații, asistenta medicală din Țăndărei a decedat în data de 13 aprilie. În vârstă de 42 de ani, femeia a fost confirmată cu COVID-19 în 2 aprilie 2020, la Spitalul suport Fetești, unde a fost și internată. Ulterior, în 4 aprilie, ea a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.Avea boala cronică preexistentă: diabet zaharat, dereglări horomonale.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ CU VICTIMELECOVID-19DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Al patrulea cadru medical din România care moare după ce a contractat COVID-19

Asistenta medicală din Țăndărei este, așadar, al patru cadrul medical din România, care își găsește sfârșitul după ce a contractat COVID-19, respectiv al treilea care s-a infectat cu coronavirus în timpul serviciului. Prima victimă era o asisentă medicală din Constanța, care lucra la secția de ATI a spitalului județean și care avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă și bronho-pneumonii repetate).Spre deosebire de ceilalți însă, ea s-a infectat cu coronavirus într-o călătorie în Turcia.

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, a murit și el în urma infectării cu noul coronavirus. El era prima victimă din rândul cadrelor medicale care acontractat COVID-19 în timpul serviciului.A treia fatalitate se referă la o asistentă medicală de la Spitalul Militar Brașov, în vârstă de 58 de ani.

Țăndărei, în carantină totală după Ordonanța Militară 7

Localitatea Țăndărei din județul Ialomița a fost plasată în carantină totală odată cu adoptarea Ordonanței Militare nr. 7, care practic permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, aprovizionarea populației, pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în domenii care ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situațiile de urgență, administrația publică locală.

„Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare, contriol și acces îmnspre și dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor MAI, în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!”, afirma Marcel Vela, odată cu anunțul privind carantinarea localității Țăndărei.

Tot atunci, Marcel Vela sublinia că Ordonanța Militară nr. 7 „este necesară în special pentru că evoluția internațională este de așa natură încât trebuie să adaptăm noi măsuri. Din păcate, un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanțe militare este și comportamentul unora dintre cetățeni, oameni care nu înțeleg cât este de periculos ceea ce fac, pentru ei șii pentru alții. Legea este pentru toți”.

România, peste 6.600 de cazuri de COVID-19 confirmate

Potrivit celui mai recent bilanț – cel de luni, România a confirmat deja 6.633 de cazuri de COVID-19. Din numărul total de persoane testate pozitiv pentru coronavirus, 914 au fost declarate vindecate și externate, în timp ce alte 231 rămân internate în secțiile de terapie intensivă din țară.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`