CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății: ”O eventuală relaxare a restricţiilor, după 15-20 mai sau 1 iunie”

CORONAVIRUS | Ministrul Sănătății: ”O eventuală relaxare a restricţiilor, după 15-20 mai sau 1 iunie”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cotextul pandemiei de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că o eventuală relaxare a măsurilor ar putea avea loc după 15-20 mai sau chiar 1 iunie.

Acesta a mai adăugat, luni, la Galați, că relaxarea măsurilor privind combaterea Covid-19 se va face gradual şi cu anumite precauţii şi restricţii.

Ministrul avertizează că vor urma trei-patru săptămâni destul de grele, iar restricțiile sunt foarte importante în prezent.

”Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a menționat Nelu Tătaru.

Totodată, acesta a mai spus că o eventuală relaxare a măsurilor nu se va aplica persoanelor peste 65 de ani, decât mai târziu.

Mai precis, se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere.

”Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a mai declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, că 6.633 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 331 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.700. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Pentru moment, 231 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 914 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 703 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 196 de români din Spania, 420 din Italia, 21 din Franța, 9 din Germania, 42 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 47 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 11 în Franța, 12 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, a deposit, la nivel global, un milion de cazuri.

Mai precis, peste 1.800.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 117.500 , iar peste 438 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie