CORONAVIRUS | Primul caz de infectare la combinatul siderurgic Galaţi

CORONAVIRUS | Primul caz de infectare la combinatul siderurgic Galaţi

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că a fost confirmată infectarea unui angajat cu virusul COVID-19, transmite Agerpres.

Conducerea combinatului anunţă totodată căau fost respectate toate măsurile de protecţie ce au fost implementate încă de săptămâna trecută, inclusiv cele de dezinfectare, izolare a persoanei în cauză şi a contacţilor.

„Reamintim că în toată compania au fost luate măsuri de prevenire, de protecţie şi de asigurare a distanţării sociale care – până acum – şi-au arătat efectul pozitiv. În plus, pentru toate cazurile unde exista suspiciunea că s-a intrat în contact cu noul virus, au fost luate măsuri preventive de autoizolare a persoanei şi contacţilor săi. Ca urmare a măsurilor generale de prevenţie şi a celor specifice, luate complet şi rapid, nu credem să existe pericolul unei contaminări în combinat. Suntem în legătură permanentă cu colegul nostru, cu familia acestuia şi cu medicii şi ne asigurăm că primeşte cea mai bună îngrijire posibilă”, se aratăîn comunicat.

Se pare că bărbatul lucrează la secţia Automatizări, s-a infectat de la soţia sa şi a avut primele simptome ale virusului sâmbătă, precizează sursa citată.

În prezent, bărbatul se află internat într-un spital din Galaţi, având o formă uşoară a bolii.

În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va demara o anchetă epidemiologică.

În combinatul siderurgic din Galaţi lucrează aproximativ 5.500 de angajaţi, la care se adaugă aproximativ 3.000 de muncitori ai unor firme subcontractoare.

Galaţiul în topul judeţelor problemă

Amintim în ceea ce privește situația din Galați, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că peste 70 de persoane au fost depistate pozitiv și doi bătrâni au decedat după ce SARS-CoV-2 a ajuns și în centrul privat pentru bătrâni „Sfântul Ilie”.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţia deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pe numele directoarei centrului, cea care ar fi răspândit de fapt noul coronavirus, după ce a intrat în contact cu soțul ei, întors din Turcia.

În Galaţi au fost înregistrate până în prezent 195 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`