Kremlinul, acuzat că ascunde cifrele reale ale pandemiei de coronavirus. Dovezi incontestabile

Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor dinRusia, a acuzat autoritățile ruse că ascund numărul deceselor reale provocate de noul coronavirus, declarându-le ca fiind provocate de pneumonie.

„Când planeta se confruntă cu o pandemie de coronavirus,Rusiase confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”,a declarat medical de 36 de ani, într-un clip postat pe Youtube, citează Business Insider.

Mai mult, aceasta a continuat spunând că medicii sunt expuși infectării atunci când tratează pacienții cu coronavirus, neavând echipament de protecție adecvat.

„Vă vor intimida și chiar vă vor amenința cu datul afară, dar acest pericol e nimic pe lângă riscul de a vă infecta pe voi și familiile voastre”, a acuzat aceasta autoritățile, care au negat totul.

Aceasta a lansat şi o strângere de fonduri în acest sens, la care a strâns 3,5 milioane de ruble, aproximativ 45.500 de dolari.

„Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite. Este o bătaie de joc”, a scris medical pe internet.

Anastasiya Vasilyeva a devenit una dintre vocile care critică cel mai aspru guvernul rus, de la debutul epidemiei de coronavirus

La scurt timp după lansarea acuzațiilor, Vasilieva a fost interogată de Comitetul de Investigaţii rus. Coincidență sau nu, în aceeaşi zi a fost aprobată o lege prin care cei ce răspândesc informaţii false pot fi închişi până la 5 ani.

Mai mult, aceasta a fost inclusiv abordată după ce a apucat să predea o parte din echipamente spitalelor.

„ Până seara târziu, la 10, tot echipajul era acuzat de încălcarea carantinei – au primit amenzi de 2.000 de ruble (26 de dolari) fiecare – iar apoi, la întoarcerea spre Moscova, au fost reţinuţi din nou”, a povestit Anastasia, care a fost amenințată pentru „încălcarea regulilor privind carantina”.

„Au încercat să o bage cu forţa în secţia de poliţie. Anastasia şi-a pierdut cunoştinţa, poate că unul dintre ofiţeri a încercat să o stranguleze“, acuză sindicatul independent Alianţa Medicilor, pe contul de Twitter.

„Am leşinat şi m-am trezit în închisoare. Apoi, timp de şapte ore am fost interogată de către două persoane, în faţa a două camere. M-au întrebat despre coronavirus, despre numărul persoanelor infectate. Voiau să mă prindă în capcană, pentru că avem o nouă lege în Rusia care le interzice oamenilor să spună ceva despre numărul victimelor. 19 ore petrecute contemplând pereţii unei celule şi în care am aflat lucruri neplăcute din interiorul poliţiei au meritat pentru siguranţa medicilor. În curând ne vom îndrepta spre un nou spital“, a povestit Anastasia Vasilieva, la scurt timp de la eliberarea din secția de poliție.

Și un cunoscut politolog, susține că numărul realde decese cauzate de COVID-19 înregistrate ar fi mult mai mare

Valeri Solovei critică la rândul său Kremlinul, pe care îl acuză de tăinuirea cifrelor reale ale noului coronavirus pe teritoriul rusesc.

„Nu trebuie să credem rapoartele conform căroracoronavirusul a ocolit deșertul arctic numitRusia. Aceasta este o minciună absolută. De la mijocul lunii ianuarie, numărul de decese cauzate decoronavirusa fost confirmat înRusiaîn cazul a cel puțin 1.600 de persoane. Explicația e simplă. Vă amintiți povestea cu Cernobîlul, inundațiile din Krîmsk. Ei ascund întotdeauna informațiile reale de noi, întotdeauna”, a declarat Valeri Solovei, la sfârșitul lunii martie, conformPaginaderusia.ro.

„Pur și simplu se pune diagnosticul de pneumonie. Deoarece marea majoritate a decedaților – lucru tipic pentru toate țările în care a patrunscoronavirusul – sunt persoane în vârstă, se pune un diagnostic conform cu bolile asociate, totul pentru a demonstra că țara noastră este liberă de această nenorocire, iar managementul nostru politic, de stat și medical este excellent”, a concluzionat politologul, întărind acuzațiile lansate de Anastasia Vasilyeva.

COVID-19 în Rusia

În realitate, pe măsură ce pandemia de COVID-19 se accentuează puternic în Rusia, spitalele nu mai reușesc să facă față numărului mare de noi cazuri zilnice (duminică s-au înregistrat 2186 de cazuri noi în ultimele 24 de ore), scrie The Guardian.

„Situația în Moscova și Sankt Petersburg, dar mai ales în Moscova, este destul de tensionată, în condițiile în care numărul bolnavilor crește”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

La ora actuală, Rusia a raportat oficial 15,770 de cazuri de coronavirus și doar 130 de decese, la o populație de 145 de milioane de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare