Coronavirus | Șefa Comisiei Europene anunță că persoanele în vârstă ar putea rămâne în izolare până la sfârșitul anului. Tot până atunci, aceasta speră că vom avea deja un vaccin

Coronavirus | Șefa Comisiei Europene anunță că persoanele în vârstă ar putea rămâne în izolare până la sfârșitul anului. Tot până atunci, aceasta speră că vom avea deja un vaccin
sursa Foto: hepta.ro/DPA Images / Etienne Ansotte

Cele mai expuse pericolului provocat de pandemia de coronavirus sunt persoanele în vârstă. Potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vârstnicii s-ar putea vedea nevoiți să rămână în izolare până la sfârșitul acestui an. De asemenea, aceasta este încrezătoare și speră că laboratoarele europene vor reuși să dezvolte un vaccin spre sfârșitului lui 2020, conform Hotnews, care citează Guardian.

Vârstnicii ar urma să rămână în izolare în contextul pandemiei de coronavirus până la sfârșitul anului

În contextul în care coronavirusul reprezintă un pericol real pentru toată lumea, dar mai ales pentru persoanele în vârstă, Ursula von der Leyen avertizează că trebuie limitat cât mai mult posibil contactul cu persoanele care intră în această categorie de vârstă. Mai ales că nu există un vaccin.

„În absența unui vaccin, trebuie să limităm pe cât posibil contactul cu persoanele în vârstă”, a declarat președintele Comisiei Europene, pentru cotidianul Bild.

Aceasta ne recomandă să avem răbdare și că este foarte important să rămânem în izolare, oricât de greu ar fi.

„Știu că este dificil și că izolarea este o povară, însă vorbim despre o chestiune de viață și de moarte, trebuie să rămânem disciplinați și să avem răbdare”, a mai adăugat Ursula von der Leyen.

Tot președinta Comisiei Europene preconizează că tinerii și copiii vor ieși mai devreme din izolare comparativ cu persoanele de peste 65 de ani.

„Copiii și tinerii se vor bucura de o libertate de mișcare mai devreme față de persoanele mai în vârstă și față de cei cu condiții medicale pre-existente”, a adăugat von der Leyen.

De asemenea, aceasta speră ca laboratoarele europene să dezvolte un vaccin spre sfârșitul anului.

„Sper că vor produce un vaccin până la sfârşitul anului”, a declarat înalta oficialitate europeană pentru Bild am Sonntag, anunţând că există planuri pentru a începe în curând testele clinice, fără a oferi alte detalii.

Ursula von der Leyen vrea să se asigure că oamenii vor fi vaccinați rapid, drept urmare o serie de pași vor fi urmaţi pentru aprobarea unui vaccin şi pentru trecerea la producţia în masă. Acesta a mai subliniat faptul că pentru o campania rapidă de vaccinare, Uniunea Europeană a discutat deja cu producătorii pe tema capacităţilor globale de producţie

Comisia Europeană a aprobat schema Guvernului în valoare de 3,3 miliarde de euro, pentru susţinerea IMM-urilor

Un alt sector care se află în atenția Comisiei Europene este cel al economiei, care a tot avur de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat o schemă de ajutoare a României în valoare de 16 miliarde de lei, adică aproximativ 3,3 miliarde de euro, ce vizează susținerea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza declanșată de coronavirus.

Executivul comunitar a acceptat măsurile propuse de București, după ce a constatat că acestea sunt necesare și proporționale cu situația în care se găsește economia românească.

Vineri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat pentru B1 TV că peste un milion de contracte individuale de muncă au fost suspendate. Multe firme au fost nevoie să-și reducă sau chiar să-și întrerupă activitatea din cauza epidemiei de COVID-19, fie urmare a Ordonanțelor Militare emise de când a fost decretatăstarea de urgență. În acest context,Guvernul a pus la punct un mecanism prin care statul va plăti șomaj tehnic angajaților acelor firme afectate de criză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`