Coronavirus | Vor mai putea oamenii merge în vacanță în această vară? Decizia companiilor aeriene

Coronavirus | Vor mai putea oamenii merge în vacanță în această vară? Decizia companiilor aeriene
sursa Foto: hepta.ro

Nenumărate vacanțe anulate, companii care și-au suspendat parțial sau total zborurile și o economie care se află în declin. Sezonul turistic este grav afectat de pandemia de coronavirus. De exemplu, Spania chiar plănuiește să își închidă granițele pentru turiștii străini în această vară. în momentul de față, există companii aeriane importante, cum ar fi British Airways sau Ryanair, care și-au revizuit programul sau au anulat diverse zboruri. Însă, majoritatea preconizează că își vor relua activitatea în luna iunie a acetui an, potrivit The Dubrovnik Times.

British Airways

British Airways este una dintre puținele companii aeriene care efectuează încă zboruri, deși cu un program redus.Emblematica companie aeriană din Regatul Unit a declarat că are o politică de „rezervare flexibilă de încredere”, ceea ce înseamnă practic că oamenii pot schimba destinația sau data zborului, sau chiar ambele, pentru rezervările făcute până la data de 31 mai 2020.

Cu toate acestea, pentru zborurile care au loc la 1 iunie sau după această dată, această politică nu mai este în vigoare, iar pasagerii ar trebui să presupună că zborul lor se va desfășura așa cum au plănuit, cel puțin până la publicarea de informații suplimentare.

Ryanair

Ryanair este o companie aeriană irlandeză și doar aproximativ 10 % din flota acesteia mai este „funcțională” la acest moment, iar avioanele care efectuează zboruri sunt în mare măsură cele care aduc pasageri care au rămas blocați, iar compania aeriană bugetară a anunțat că aceste zboruri vor continua până la 16 aprilie 2020. Ryanair a anunțat că nu intenționează să efectueze zboruri în restul lunii aprilie sau în luna mai.Iar directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a confirmat că un program normal de zboruri comerciale nu se va relua până pe 17 iunie.

Jet2

Compania aeriană britanică low-cost a urmat exemplul companiei Ryanair și a anunțat că toate zborurile și pachetele de servicii turistice sunt anulate până la data de 17 iunie 2020. Toate zborurile sau vacanțele rezervate începând cu data de 17 iunie sunt încă valabile. De asemenea, oamenii pot face rezervări noi. Desigur, chiar dacă Ryanair și Jet2 au stabilit că își vor relua programul începând cu 17 iunie, nu există nicio garanție că această dată va fi onorată din cauza bolii COVID-19.

EasyJet

EasyJet și-a blocat intreaga flotă pentru două luni. De aici rezultă faptul că nu se va face niciun zbor în lunile aprilie și mai.

EasyJet este, de asemenea, singurul transportator aerian care nu a stabilit un anumit termen pentru redeschiderea programului.Un indiciu ar putea fi faptul că toți membrii personalului au primit un concediu de două luni. Acest lucru ar însemna că cursele aeriene s-ar putea relua în iunie.

TUI

TUI este o companie germană din domeniul turismului, care a anunțat că toate pachetele de vacanțe rezervate până la și inclusiv 14 mai 2020 au fost anulate.De asemenea, au preconizat că programul se va relua de la data de 17 iunie. Compania a declarat printr-un mesaj pe rețeaua de socializare Twitter că „având în vedere incertitudinea continuă cauzată de pandemia de COVID-19, am luat decizia de a relua programul de zboruri și vacanțe pe 17 iunie 2020.”

Precum zborurile și pachetele de servicii turistice, compania TUI a anulat și crozierele până la data de 31 mai. Orice vacanță după această dată poate fi programată, deși întreg programul se poate modifica în funcție de pandemia de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că „în acest moment, nimeni nu poate prevedea cu precizie momentul în care va fi acest lucru, astfel încât, deocamdată, vom urmări îndeaproape programul nostru și vom continua să modificăm și să adaptăm termenele în conformitate cu cele mai recente sfaturi globale în materie de călătorie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)