CORONAVIRUS | Medicament anti-gripal experimental, oferit gratuit de Japonia către 20 de țări afectate de COVID-19

În plină pandemie de coronavirus, când oamenii din întreaga lume își pun speranța în găsirea și comercializarea unui vaccin care să prevină infecția, Japonia a anunțat că oferă gratuit medicamentul anti-gripal „Avigan”, aflat încă în teste, către 20 de țări care se vor arăta interesate de a-l administra pacienților de coronavirus, a declarat Ministrul de Externe nipon Toshimitsu Motegi.

„Vom lucra cu țările interesate pentru a extinde cercetările clinice pe Avigan la nivel internațional”, a punctat ministrul, într-o conferință de presă.

Cercetătorii de la Universitatea din Wuhan, orașul chinez unde a izbucnit pandemia de COVID-19, care a infectat 1,4 milioane de oameni la nivel mondial, au declarat că au înregistrat rezultate bune cu medicamentul japonez, cunoscut și sub denumirea Favipiravir, produs de o subsidiară a holdingului Fujifilm .

Avigan s-a arătat eficient mai ales la bolnavii cu simptome ușoare și moderate de coronavirus.

Printre țările care ar urma să primească în mod gratuit medicamentul se numără Bulgaria, Cehia, Turcia, Iran, Myanmar, Arabia Saudită și Indonezia.

Totodată. Japonia va oferi Națiunilor Unite un grant de un milion de dolari pentru a cumpăra și distribui medicamentul, notează Japan Times.

Și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că vaccinul antigripal din prezent, uzitat în România, va putea preveni co-infecția cu virusul gripal din toamnă și iarnă.

Posibilitatea apariției unui vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2 îl determină pe Rafila să fie sigur că o bună parte dintre români își vor schimba părerea despre vaccinare, devenind astfel mult mai receptivi în fața acestui tip de serviciu.

Infectarea cu noul coronavirus poate fi identificată prin simptome precum febra, oboseala şi tusea uscată. Unii pacienţi ar mai putea să aibă dureri de cap, congestie nazală sau dureri în gât. Unele persoane se infectează, dar pot fi asimptomatice, transmițând virusul mai departe fără să știe. Boala poate fi transmisă de la o persoană la alta prin secreţii sub formă de picături mici, care sunt răspândite atunci când persoana infectată tuşeşte sau strănută.

Infectarea cu COVID-19 poate fi confundată cu o gripă

În cazul acesteia, perioada de incubație variază între 1-4 zile, iar cea de contagiune durează până la o săptămână de la debutul simptomelor, dar poate depăși această perioadă.

Simptomele caracteristice gripei sunt febra, cefalee, stare generală de rău, tuse neproductivă, oboseală, dureri în gât și rinită. Dacă nu este tratată, gripa poate dezvolta afecțiuni mai severe, precum pneumonie virală, pneumonie bacteriană, boli pulmonare și chiar deces.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a transmis un grafic despre cum se pot deosebi simptomele coronavirusului de cele ale unei simple răceli, sau de cele ale gripei.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că în cazul epidemiei de COVID-19 a fost înregistrată o rată de mortalitate de trei ori mai mare decât gripa sezonieră,

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depășit 1,4 milioane de oameni la nivel mondial. Peste 82.000 au murit, dar mai bine de 302.000 s-au vindecat. Pandemia a ajuns în 209 state și teritorii. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat înSUA,Spania,Italia, Franța șiGermania, iar cele mai multe decese înItalia,Spania,SUA, Franța șiMarea Britanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”