CORONAVIRUS | Alin Goga, pacientul 37, internat de o lună la Spitalul Vcitor Babeș: ‘Vestea a fost un șoc. Presiunea că pot nenoroci pe cineva apăsa foarte tare’ / Pacientul 36, un bărbat de 56 de ani, a povestit că medicii i-au dat șanse zero (VIDEO)

CORONAVIRUS | Alin Goga, pacientul 37, internat de o lună la Spitalul Vcitor Babeș: 'Vestea a fost un șoc. Presiunea că pot nenoroci pe cineva apăsa foarte tare' / Pacientul 36, un bărbat de 56 de ani, a povestit că medicii i-au dat șanse zero (VIDEO)

Alin Goga, fost director juridic al CNAIR, pacientul cu numărul 37 infectat cu coronavirus la începutul lunii martie, a povestit, luni, în cadrul emisiunii ‘Se întâmplă acum’ de pe B1 TV teroarea ultimilor 30 de zile petrecute în spital din cauza diagnosticării cu COVID-19.

Goga a fost internat în data de 10 martie la Spitalul Victor Babeș din Capitală, după ce singur s-a prezentat la unitatea medicală cu simptome de infectare cu coronavirus.

Pacientul 37confirmat cu COVID-19 povestește cele mai grele momente din spital

Vestea că are COVID-19 a picat ca un trăsnet asupra sa. A existat permanent presiunea că ar fi putut îmbolnăvi pe cineva din familie ori de la serviciu, oameni cu care se văzuse permanent de la întoarcerea din Stuttgart, unde se pare că a contactat virusul ucigaș provenit din Wuhan, China.

Cel mai greu moment din punct de vedere psihologic a fost depărtarea de familie, povestește Alin Goga.

‘Puteam să îmi las familia, să nu mai fiu.

Vestea ca am coronavirus a fost un șoc. Îmi era teamă că am stat lângă familie, lângă colegii de serviciu. Presiunea că pot nenoroci pe cineva apăsa foarte tare’, spune el.

Din punct de vedere medical, cele două săptămâni petrecute la ATI i-au schimbat viața. Alin Goga spuen că este cu totul alt om, că apreciază altfel lucrurile și se raportează altfel la oameni.

Medical, cel mai greu a fost procedura de luare de sânge din vena aortă. Este o procedură medicală este foarte dureroasă.

‘Sângele era necesar pentru verificarea saturației oxigenului din sânge. Nu aveam saturația necesară oxigenării plămânilor’, a spus Goga.

Alin Goga, fost director în CNAIR, nu mai are coronavirus și urmează să fie externat

În prezent, fostul director din CNAIR se află în continuare internat la Spitalul Victor Babeș, dar a fost trimis în salon, starea sa de sănătate fiind mult mai bună.

Potrivit acestuia, ultimele trei teste de COVID-19 i-au ieșit negative, doctorul care îl îngrijește confirmându-i că viața nu îi mai este pusă în pericol.

‘Sunt alt om. Am fost surprins că după 14 zile de ATI aveam 16 mii de mesaje, apeluri de la multă lume. Am primit mesaje și de la dușmani’, a spus Goga.

Pacientul 36 confirmat cu coronavirus, un bărbat de 56 de ani din București, face apel la români să rămână în case

În același salon cu Alin Goga se află și pacientul cu numărul 36.

Amintim că este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020, iar în data de 10 martie a prezentat simptome de coronavirus, fiind internat, de asemenea, la ATI la Spitalul Victor Babeș.

Pacienții 36 și 37 cu coronavirus spun că nu ar mai fi trăit fără priceperea medicilor de la Victor Babeș

Amândoi declară că sunt recunoscători în egală măsură lui Dumnezeu și medicilor pentru faptul că astăzi sunt în viață.

‘Fără princeperea medicilor și inspirația lui Dumnezeu nu treceam peste’, a spus Goga.

De asemenea, pacientul 36 a spus, în direct, pe B1 TV, că măsurile luate de autorități sunt prea lejere în comparație cu dezastul pe care îl poate produce coronavirusul în organismul unui om.

Totodată, el spune că nu I s-a dat nicio șansă când a ajuns la Victor Babeș, dar dorința sa de a trăi, pe care le-a spus-o și cadrelor medicale, a fost mai puternică.

‘Medicii mi-au dat șanse zero, dar le am spus că mă fac bine și plec acasă’, a povestit bucureșteanul de 56 de ani pentru B1 TV.

Deasemenea, Goga a menționat la rândul său că le recomandă românilor să nu se joace cu sănătatea lor și a familiilor lor, să aibă răbdare pentru că pandemia va trece și e împortant ca după aceste zile să fim, din nou, împreună.

‘În acel mâine vom putea să îndreptăm toate lucrurile astea care ne-au dus în această situație de criză. Oamenii să conștientizeze că li se poate întâmpla rău. Să se protejeze ei și familiile lor’, a punctat fostuul director juridic al CNAIR, subliniind faptul că nu are ‘limite la măsurile dure pentru interesul general’.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România – situația de la începutul pandemiei de coronavirus

În România sunt confirmate 4.057 de cazuri de infectare cu coronavirus.406 pacienți au fost declarați vindecați și externați, dar 179 sunt internați la Terapie Intensivă. Cele mai afectate de epidemie sunt Suceava, București și Timiș. Aproape 24.000 de persoane sunt în carantină și mai bine de 106.000 în izolare la domiciliu. În Diaspora sunt infectați peste 600 de români, iar 29 au murit.

Starea de urgență, prelungită cu încă o lună

Amintim căPreședinteleKlaus Iohannisa declarat, luni, că va fi nevoie deprelungirea stării de urgență în România cu încă 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră