Coronavirus. Donald Trump, mesaj pentru Boris Johnson, după ce premierul britanic a fost internat în spital

Coronavirus. Donald Trump, mesaj pentru Boris Johnson, după ce premierul britanic a fost internat în spital
Foto: Hepta

Premierul britanicBoris Johnsona fost internat duminică în spital pentru alte teste, întrucât continua să prezinte simptome pentru infectarea cu noul coronavirus. Cu această ocazie, Donald Trump îi transmite lui Boris Johnson cele mai sincere urări de bine din partea Statelor Unite ale Americii.

„Toți americanii se roagă pentru el”

Donald Trump este solidar cu Boris Johnson și a ținut să-lasigure că este cu gândul la el. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat căBoris Johnsoneste un „bărbat puternic” și îi transmite cele mai sincere urără de bine din partea națiunii lui.

„Toți americanii se roagă pentru el”, a declarat Trump într-o conferință de presă. „Este un prieten de-ai mei, este un mare domn și un mare conducător și, după cum știți, a fost astăzi la spital, dar sunt încrezător și sigur că va fi bine”.

Premierul britanic a fost internat pestru alte teste într-un spital, a cărui locație a rămas confidențială, la 10 de zile după ce testul pentru depistarea COVID-19 a ieșit pozitiv, deși Downing Street a declarat că a rămas responsabil de guvern.

Boris Johnson, care a rămas în izolare în Downing Street după ce a fost testat pozitiv pentru infectarea cu noulcoronavirus, a prezentat în continuare o temperatură ridicată. Prin urmare, doctorii lui au considerat necesar ca premierul britanic să meargă la un spital, a cărui locație a rămas confidențială, pentru mai multe teste. Guvernul a declarat că a fost „o măsură de precauție”.

„La sfatul medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară la spital pentru teste”, a afirmat biroul său din Downing Street într-o declarație. Johnson urmează să rămână peste noapte, potrivitReuters.

„Aceasta este o măsură de precauție, deoarece premierul continuă să aibă simptome specifice pentru infecția cucoronavirusla 10 zile după ce testul a ieșit pozitiv”, se mai arată în respectiva declarație.

Boris Johnsona devenit pe 27 martie primul lider al unei importante puteri care a anunțat că a fost testat pozitiv pentrucoronavirus. Acesta s-a izolat în Downing Street, iar vineri a declarat că a rămas acolo pentru că temperatura nu a scăzut.

Regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic

Vestea spitalizării a venit abia după o oră după ce regina Elisabeta s-a adresat poporului britanic.

Aceasta le-a transmis cetățenilor că vor depăși epidemia decoronavirusdacă rămân fermi pe poziții și în autoizolare. Aceasta a invocat spiritul celui de-al Doilea Război Mondial într-o transmisie extrem de rară către națiune. Monarhul le-a cerut să demonstreze că sunt o generație la fel de puternică ca cea precedentă și să nu își piardă speranța că vor veni și zile mai bune.

Regina Elisabeta a ținut duminică al cincilea mesaj televizat în cei 68 de ani de domnie ai săi. Aceasta le-a spus oamenilor că trebuie să dea dovadă de aceeași hotărâre ca a predecesorilor lor și să demonstreze că sunt la fel de puternici, potrivit Reuters.

„Împreună combatem această boală și doresc să vă asigur că dacă rămânem uniți și fermi, atunci o vom depăși”, a declarat monarhul în vârstă de 93 de ani în discursul de la Castelul Windsor, unde stă alături de soțul său, Prințul Philip, în vârstă de 98 de ani.

„Am mai făcut față altor provocări înainte, dar de data asta este diferit. De data aceasta ne alăturăm tututor națiunilor de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a mai declaratregina Elisabeta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`