CORONAVIRUS | Japonia intră în stare de urgență

CORONAVIRUS | Japonia intră în stare de urgență
Sursă foto: hepta.ro

În contextul răspândirii pandemiei de COVID-19, Japonia va declara, marți, 7 aprilie, stare de urgență în țară, în încercarea de a stopa propagarea virusului care a infectat peste 1.200.000 de persoane la nivel global, până în prezent.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe este așteptat să prezinte planurile de măsuri privind starea de urgență, notează presa locală, citată de Reuters.

Deși numărul de cazuri este mult sub cel înregistrat în SUA (țara cu cel mai mare număr de infecții, la nivel mondial, peste 310.000 de persoane), Europa (cu Spania și Italia ca cele mai afectate țări) sau China, mai mulți lideri japonezi au susținut că starea de urgență ar fi trebuit declarată încă de la începutul lunii.

Cele mai recente cifre indică 3654 de cazuri confirmate cu noul coronavirus pe teritoriul Japoniei.

Dintre acestea, 2994 sunt cazuri active, 1000 fiind raportate doar în Tokyo.

Totodată, 575 de cazuri s-au recuperate, în timp ce 85 de persoane au decedat în urma infecției cu COVID-19.

Printre măsurile luate pe timpul stării de urgență se numără restricțiile legate de circulație, închiderea unor spații publice și încurajarea populației de a lucra de acasă și a evita, pe cât posibil, adunările ce presupun un număr mai mare de persoane, precum și limitarea ieșirilor în oraș.

Recent, Japoniaa extins interdicţia de intrare pe teritoriul său la cetăţenii provenind din SUA, China, Coreea de Sud şi cea mai mare parte a Europei, inclusiv Marea Britanie, în încercarea de a limita răspândirea pandemiei decoronavirus.

Tuturor cetățenilor japonezi, dar și străinilor care au călătorit în afara zonelor interzise, li se impune auto-izolarea timp de 14 zile, notează presa internațională.

Reamintim că Diamond Princess, vasul de croazieră lovit de noulcoronavirus, pe care a fost raportat și primul român infectat de pe glob, a părăsit portul Yokohama dinJaponia, după aproape două luni de carantină.

Demararea formalităților de ieșire din port a fost posibilă doar după încheierea serviciilor de dezinfecție, dar și după ce departamentul de carantină din Yokohama a emis un certificat în acest sens.

Nava cu steag britanic a intrat în portul Yokohama în 3 februarie. Din totalul de peste 3.700 de oameni de la bord, printre care se aflau și 17 români, 15 membri ai echipajului și doi pasageri, 712 au fost testați pozitiv, în timp ce 10 dintre cei infectați au decedat.

La nivel mondial, peste 1.200.000 de oameni au fost testatați pozitiv pentru infecția cuCOVID-19, 64.747 de persoane contaminate au murit, în timp ce 250.000 de oameni din toată lumea au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește situația României, până în prezent, au fost confirmate 3.864 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, 251 de cazuri noi față de informarea transmisă sâmbătă, la aceeași oră. În acest moment, 141 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

De asemenea, 151 de români infectați cu COVID-19 și-au pierdut viața, în timp ce 374 de persoane au fost declarate vindecate.

Suceava este cel mai mare focar deCOVID-19din țară, aici fiind confirmate 1.215 cazuri de contaminare cu noulcoronavirus, din totalul de 3864 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`