CORONAVIRUS | Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, purtate în procesiune pe străzile Capitalei (VIDEO)

CORONAVIRUS | Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, purtate în procesiune pe străzile Capitalei (VIDEO)

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase, duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, din Catedrala Patriarhală și au fost purtate în procesiune pe străzile din București.

Procesiunea a fost formată din trei autovehicule și a fost condusă de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru încetarea epidemiei de coronavirus

Moaștele și icoana Sfântului Dimitrie au fost duse de pe Dealul Patriarhiei spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Spitalul „Victor Babeș”. Acolo a avut loc o primă oprire, loc în care a fost rostită o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea pandemiei de coronavirus.

Procesiunea a continuat spre Institutul „Matei Balș” unde s-a făcut o altă oprire și au fost rostite rugăciuni, scrie basilica.ro.

Ulterior, alaiul a mers spre Piața Victoriei – Universitate – Unirii, iar la Universitate a avut loc a treia oprire, în fața Crucii eroilor martiri din 1989, unde a fost intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou.

La revenirea la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească. Acolo a fost rostită încă o ectenie. Ulterior, moaștele au fost reașezate în catedrală.

CORONAVIRUS | Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, purtate în procesiune pe străzile Capitalei (VIDEO)

Racla cu moaștele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, purtată în procesiune

De asemenea, duminică, racla cu moaștele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost purtată în procesiune în județele Iași, Neamț și Botoșani.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, că 3.864 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 151 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.200. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Totodată, și în loccalitatea Țăndărei din Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Pentru moment, 141 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 374 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 401 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 de români din Spania, 236 din Italia, 15 din Franța, 8 din Germania, 4 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 2 din Indonezia și câte unul din Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 27 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit, joi, un milion de cazuri.

Momentan, peste 1.200.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 64 de mii , iar peste 250 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`