Încă trei români infectați cu COVID-19 au murit. Este vorba despre trei bărbați din județe Ilfov, Suceava și Galați, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, bilanțul deceselor din România ajunge la 151.
Una dintre victime, a 149-a este un bărbat de 68 de ani, din județul Ilfov, care a fost cofirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 pe 24 martie și a murit pe 26 martie. Așadar, anunțul decesului său a fost făcut duminică, cu 12 zile întârziere. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, decesul pacientului a fost raportat de Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Ilfov în data de 2 aprilie și de către DSP Ilfov la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în 5 aprilie. Bărbatul era dializat la o clinică privată din București, fiind contact al unui caz confirmat, internat la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” din Capitală.
A 150-a vctimă este un bărbat în vârstă de 54 de ani din județul Suceava, testat pentru infecția cu COVID-19 pe 27 martie, la Spitalul din Câmpulung, și a decedat pe 30 martie, la Spitalul Județean de Urgență din Suceava. Rezultatul pozitiv al testului a venit pe 4 aprilie. Pacientul suferea de o boală renală în stadiu final.
A 151-a victimă este un bărbat în vârstă de 74 de ani din județul Galați, persoană asistată în Centrul de Îngrijiri Bătrâni Galați, contact cazuri confirmate. A fost testat pentru infecția cu noul coronavirus pe 4 aprilie și a decedat în aceeași zi. Pe 5 aprilie a venit confirmarea contaminării cu COVID-19.
Astfel, numărul deceselor raportate la nivelul județului Suceava a ajuns la 44.
De altfel, Suceava este cel mai mare focar de COVID-19 din țară, aici fiind confirmate 1.215 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintr-un total de 3.864 de infectări, raportate duminică, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică. Și tot în Suceava, peste 600 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.
În aceste condiții, pe 30 martie autoritățile au emis Ordonanța Militară numărul 6 prin care a fost instituită carantina totală în municipiul Suceava și în alte opt localități limitrofe. Este vorba despre localitățile Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.
În perioada de carantină, toate căile de acces sunt securizate de Armată și Poliție, iar în permietrul închis pot intradoar persoanele care efectuează transportul de mărfuri, celecare nu locuiesc în zonă, dar au acolo activități economice, în domeniul securității naționale, judiciar, servicii de utilitate publică, agricultări, comunicații, transporturi.
De asemenea, sâmbătă, Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc a fost închis, în condițiile în care 67 de angajați și șapte pacienți au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Și tot sâmbătă a fost luată decizia închiderii pavilionului central al Spitalului Municipal din Fălticeni, după ce în cazul a 32 de cadre medicale a fost confirmată infecția cu SARS-CoV-2.
Cele două unități medicale vor fi închise pentru o perioadă de 14 zile.
Potrivit primarului din Fălticeni, Cătălin Coman noulcoronavirusa fost adus la Spitalul din orașul său de un medic care face gărzi și la Spitalul Județean Suceava.
VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA
VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE