CORONAVIRUS. Încă doi români infectați cu COVID-19 au murit. Bilanțul ajunge la 148 de decese

CORONAVIRUS. Încă doi români infectați cu COVID-19 au murit. Bilanțul ajunge la 148 de decese
Foto: Inquam Photos/George Calin

Încă două persoane infectate cu COVID-19 au murit, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un bărbat din Galați și o femeie din județul Giurgiu. Astfel, la nivel național, bilanțul deceselor ajunge la 148.

A 147-a victimă este un bărbat în vârstă de 82 de ani, care trăia într-un cămin de bătrâni din județul Galați. Acesta a fost internat pe 3 aprilie la Secția de ATI a Spitalului de Boli infecțioase din oraș și în aceeași zi a fost confirmată infectarea sa cu noul coronavirus. Pacientul a decedat pe 4 aprilie. El suferea de multiple comorbidități:demență, cardiopatie ischiemică, fibrilație atrială și insuficiență cardiacă.

A 148-a victimă este o femeie de 70 de ani din județul Galați, internată și izolată la Spitalul Universitar de Urență București, în 3 aprilie, zi în care a și fost testată pentru infecția cu COVID-19. Confirmarea contaminării a venit pe 4 aprilie, iar pacienta a decedat în aceeași zi. Aceasta suferea de insuficiență renală cronică dializată.

În acest moment, cele mai multe decese în rândul pacienților infectați cu noul coronavirus au fost înregistrate în județul Suceava (43), în municipiul București (15), în județul Hunedoara (14) și în județul Arad (12).

Aproape 4.000 de români, infectați cu COVID-19

Potrivit informării transmise duminică, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost confirmate 3.864 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă o creștere cu 251 față de raportarea făcută sâmbătă, la aceeași oră.

În Suceava a fost depășit pragul de 1.000 de cazuri

Cele mai multe persoane infectate sunt în județul Suceava, unde există 1.215 de cazuri confirmate, apoi în Capitală, unde au fost testați pozitiv 552 de cetățeni.

Alte județe cu peste 100 de cazuri de infectare sunt Timiș, Neamț, Arad, Brașov, Hunedoara, Constanța, Cluj și Galați.

Pe de altă parte, există și județe în care, în continuare numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este mai mic de zece. Este vorba despre Gorj, Sălaj, Vâlcea, Tulcea și Harghita.

27 de români infectați cu COVID-19 au murit în străinătate

Autoritățile au transmis, duminică, noi date despre situația românilor din strănătate. Astfel, la ora transmiterii acestei știri 401 de conaționali sunt infectați cu noul coronavirus, cai mai mulți fiind în Italia (236) și Spania (129).

De asemenea, 27 de români infectați cu SARS-CoV-2 au murit în străinătate, de la debutul pandemiei, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Noi restricții impuse de autorități prin Ordonanța Militară nr. 7

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă emitetea unei noi Ordonanțe Militare, a șaptea, prin care sunt impuse noi restricții pe teritoriul României în contextul stării de urgență.

Una dintre măsurile prevăzute în Ordonanța militară este instituirea carantinei totale în localitatea Ialomița, din județul Ialomița. Asta după ce sute de români întorși recent din străinătate nu au respectat autoizolarea sau carantina impusă de autorități. Astfel, în perioada de carantină intrarea și ieșirea din localitatea Țăndărei va fi permisă doar pentru transportul de marfă, aprovizionarea populației, pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în domenii care ordinea publică, securitatea națională, domeniul sanitar, situațiile de urgență, administrația publică locală.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Urmăriți B1TV.ro și pe
`