CORONAVIRUS | Previziunile sumbre ale unui român care coordonează achizițiile de echipamente sanitare: În România, vârful epidemiei va începe pe 7-9 aprilie și va dura până în 15 mai. Totul se va termina în iulie, cu un bilanț de peste 2.600 de decese

CORONAVIRUS | Previziunile sumbre ale unui român care coordonează achizițiile de echipamente sanitare: În România, vârful epidemiei va începe pe 7-9 aprilie și va dura până în 15 mai. Totul se va termina în iulie, cu un bilanț de peste 2.600 de decese

Bogdan Micu, membru al echipei care se ocupă de achiziţiile internaţionale de echipamente sanitare făcute de România, prin UNIFARM, susține, într-o postare pe Facebook, că potrivit calculelor sale, între 25 și 30 aprilie, România va depăși 1000 de decese ale pacienților cu COVID-19.

Vârful crizei va începe în perioada 7-9 aprilie și ar putea dura până la jumătatea lunii mai.

Perioada critică, după jumătatea lunii aprilie

Perioada crirtică, în care cei mai mulți oameni vor fi în spitale, se va înregistra între 17 și 25 aprilie, cu peste 8.500 de persoane spitalizate sau aflate în carantină, dar cu simptome grave.

În această perioadă de vârf, el estimează un număr de 35-40 de decese în fiecare zi.

Potrivit acelorași estimări, la începutul lunii iulie epidemia va fi învinsă, iar bilanțul ar putea depăși 2600 de decese în România.

Bogdan Micu precizează că are nevoie de această predicție pentru a evalua cantitatea de echipemante de care este nevoie în România. Acesta a explicat ceea ce prezintă el este o versiune a unei situații mai optimiste decât cele din Italia și Spania, la care a ajuns după ce a luat în calcul câteva particularități ale țării noastre. Astfel, Micu a pornit de la ideea că, în România, 2 din 3 oameni respectă măsurile de distanțare socială care au fost luate mai devreme decât în alte țări. De asemenea, acesta a estimat că 2000 de români erau contaminați în momentul în care s-au întors în țară și a ales 8 martie drept „ziua zero”.

Scenariu de tip Italia

Bogdan Micu vorbește și despre un alt scenariu „mai improbabil de tip Italia”.

„În general, dacă mă iau după Italia și extrapolez la România cifrele tind să se dubleze. Deci dacă vreți scenariu pesimist înmulțiți cu doi cifrele de mai sus. Mai rău de atâta e foarte improbabil să fie. Dar, durata rămâne aceeași. Doar parabola e mai înaltă”, a mai scris acesta pe Facebook, precizând că a prezentat acest model premierului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Situația actualizată din România

În acest moment, în România sunt confirmate 2738 de cazuri de infecție cu COVID-19, potrivit datelor anunțate de autorități, joi, la ora 13.00. Este vorba despre 278 de cazuri în plus față de raportarea din ziua precedentă. 78 dintre pacienți sunt internați la ATI, a mai anunțat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

În ceea ce privește distribuția pe județe a cazurilor de COVID-19, cel mai afectat este judeșul Suceava, cu 701 cazuri confirmate. Următorul în clasament este municipiul București, cu 505 cazuri de contaminare, ceea ce înseamnă că, în acest moment, aproape jumătate dintre cazurile raportate la nivel național au fost înregistrate în Suceava și în Capitală.

Cât despre bilanțul deceselor la nivel național, acesta a ajuns la 116. Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 70 de ani, din județul Mureș.

Suceava este, și din punctul de vedere al numărului deceselor, cel mai afectat județ din țară, cu 36 de victime.

Toate aceste date fac din România cea mai afectată țară din Europa Centrală și de Est de pandemia de COVID-19.

Amintim, în acest context, că majoritatea victimelor din România erau diagnosticate și cu multiple afecțiuni grave de sănătate, precum diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, obezitatea, bolile renale sau afecțiunile oncologice.

În același timp, de la începutul crizei, 267 de persoane au fost declarate vindecate și externare din unități medicale din toată țara.

CORONAVIRUS |Previziunile sumbre ale unui român care coordonează achizițiile de echipamente sanitare: În România, vârful epidemiei va începe pe 7-9 aprilie și va dura până în 15 mai. Totul se va termina în iulie, cu un bilanț de peste 2.600 de decese

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)