Ministrul Sănătății din Israel, diagnosticat cu coronavirus. Yaakov Litzman și soția lui sunt izolați la domiciliu

Ministrul Sănătății din Israel, diagnosticat cu coronavirus. Yaakov Litzman și soția lui sunt izolați la domiciliu

Ministrul sănătății din Israel și soția sa au fost testați poztiv pentru noulcoronavirus, sunt în carantină la domiciliu și se simt bine momentan.

Yaakov Litzmaneste un apropiat al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, și obișnuiau să aparăîmpreună pentru a oferi informații actualizate cu privire la răspândirea pandemiei și la noile măsuri de combatere a acesteia, scriereuters.com.

S-a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz,iar cei care au intrat în contact cu cei doi soți, în ultimele două săptămâni, vor fi carantinați, de asemenea.

Netanyahu a testat un negativ pentru COVID-19, luni, după ce s-a constatat că un consilier al său avea virusul. Premierul s-a autoizolat pânămiercuri seara, dar nu se știe încă dacă a intrat în contact cuLitzman.

Este posibil ca și șeful Consiliului de Securitate, Meir Ben-Shabbat, șidirectorul general al Ministerului Sănătății, Moshe Bar Siman Tov, precum și alți câțiva înalți oficiali, să intre încarantina la domiciliu.

Israelul a raportat cel puțin 25 de decese și peste 6,000 de infectați, dintre care 95 se află în condiții grave, 81 dintre aceștia fiind intubați și 663spitalizați.

Populația este izolatăla domiciliu, ceea ce a dus la închiderea multor afaceriși la creștereașomajului cu o rată de peste 24%.

Ministrultrăiește în Ierusalim, unde au fost probleme cu implemenatarea măsurilornecesare pentru a opri răspândirea COVID-19. Litzman este printre cei cu risc ridicat – născut în septembrie 1948, și având aproape72 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`