CORONAVIRUS. Spitalul Gerota iese din carantină, dar nu poate primi pacienți decât după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție (VIDEO)

CORONAVIRUS. Spitalul Gerota iese din carantină, dar nu poate primi pacienți decât după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, ridicarea carantinei impuse pe Spitalul Dimitrie Gerota, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Autoritățile precizează însă că unitatea spitalicească nu poate primi încă și nu se pot efectua consultații de specialitate, pentru că nu au fost finalizate toate acțiunile de dezinfecție.

‘Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare precum nebulizarea tuturor spațiilor.

Activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul’, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim că spitalul Gerota a fost introdus în carantină, după ce Nelu Tătaru a anunțat pentru B1 TV, în data de 18 martie, că22 de cadre medicale, inclusiv managerul, au fost depistate pozitive cu coronavirus. (Detalii AICI)

Focarul epidemiologic de la Spitalul Gerota a pornit de la un fostul șef adjunct al Poliției Capitaleia ascuns faptul că a fost înIsrael, spunând că nu a plecat nicăieri, internarea lui transformându-se astfel într-o sursă de infecție.

Nelu Lupu a infectat astfel mai multe persoane, printre care nora sa însărcinată, fiul său şi nepotul de trei ani, o angajată de Evidența Populației cu care a mers înIsrael, o femeie în vârstă de 54 de ani și inclusiv managerul unității medicale.

În România, la ora transmiterii acestei știri au fost raportate 85 de victime, toate cu boli preexistente, și2.245 de oameni infectați.

De asemenea,Grupul de Comunicare Strategică anunță că până marți, la ora 13.00,62 de pacienți se află internați la ATI, 36 fiind în stare gravă.

Cea mai gravă situație este la Suceava, oraș ce a fost închis din cauza focarului decoronavirus. Aici sunt peste 600 de pacienți, între care și multe cadre medicale, din totalul de peste 2.000 la nivelul întregii țări.

Această decizie a fost luată prinOrdonanța Militară numărul 6 care poate fi citită integralAICI

CORONAVIRUS. Spitalul Gerota iese din carantină, dar nu poate primi pacienți decât după finalizarea tuturor activităților de dezinfecți

Urmăriți B1TV.ro și pe
`