Mai este sigur să urcăm cu liftul? Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță în spațiile comune, în timpul pandemiei de coronavirus

Mai este sigur să urcăm cu liftul? Sfaturi utile pentru a rămâne în siguranță în spațiile comune, în timpul pandemiei de coronavirus

În vreme cepandemia continuă să facă victime,oamenii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la potențialele pericole pe care în alte circumstanțe nu le-ar fi băgat de seamă.

Știm cu toții că ar trebui să respectămdistanțarea socială în această perioadă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, totuși, există anumite situații în care este imposibil să păstrăm distanța: trebuie să facem cumpărături din când în când, să mergem la medic sau la farmacie sau să utilizăm alte servicii esențiale.

Potrivit cercetătorilor, este foarte probabil să contactezi COVID-19 dacă nu respecțidistanța de cel puțin de doi metrifață de alte persoane.

Se estimează că virusul poate rămâne viabil în aer până la 3 ore, pe suprafețe de cupru timp de până la 4 ore, pe carton până la 24 ore și pe plastic și oțel inoxidabil până la 72 ore.

Ce trebuie să facem atunci când inevitabil neîntâlnim cualțioameni, în spații închise, cum sunt lifturile?

Iată cum recomandă specialiștii să ne poziționăm: persoana de la mijloc stă în fața celorlalte două, astfel încât contactul este mai puțin probabil.

  • Nu te grăbi să urci atunci când liftul este plin! Acordați-vă timp suplimentar în cazul în care trebuie să luați scările sau să așteptați un lift mai puțin aglomerat.
  • Dacă este posibil, evită complet liftul și urcă pe scări, deoarece vă permite să evitați complet spațiile aglomerate.
  • Dacă vă aflați într-un lift împreună cu alți doi oameni și altcineva încearcă să intre, încearcă să-l rogi să politicos să-l aștepte pe următorul.
  • Odată ce vă aflați într-un lift, mențineți distanța față de persoanele din jurul dvs. Vă puteți chiar întoarce cu spatele.
  • Dacă trebuie să strănuți sau să tușești, cu atât mai mult într-un spațiu închis,aveți grijă să vă acoperiți fața cu cotul și nu cu mâna.
  • Încercați să nu atingeți butoanele cu degetele! În această perioada s-a intensificatigienizareaclădirilor cu circulație intensă, dar nu strică să evităm orice contact de câte ori este posibil.Dacă trebuie să atingeți un buton, utilizați o mânecă.
  • Dacă ați atins, din instinct, cu mâna goală butoanele din lift, evitați atingerea feței.Estegreu de evitat, dar nu imposibil.
  • Când ieșiti din lift spălați-vă bine pe mâini, cu săpun și apă fierbinte, timp de cel puțin 20 secunde.
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`