CORONAVIRUS | Primarul Capitalei, Gabriela Firea: ”Sper să nu se ajungă la închiderea Bucureştiului”

CORONAVIRUS | Primarul Capitalei, Gabriela Firea: ”Sper să nu se ajungă la închiderea Bucureştiului”
Foto: Gabriela Firea / Facebook

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a comentat zvonurile potrivit cărora și Bucureștiul va fi închis, precum s-a întâmplat cu Suceava, primul oraș carantinat din România.

Am auzit și eu astăzi aceste discuții, nu am participat la întâlnirile de la MAI, probabil a fost luată în discuție această variantă, însă nu e nimic oficial. Ce pot să spun, cei care nu respectă recomandările autoritățile, medicilor, contribuie la un astfel de deznodămând. Eu sper să nu se ajungă la închiderea Bucureștiului” , a declarat Primarul Capitalei, la România TV

Primăria Capitalei a achiziționat patru aparate de testare Real Time PCR și un extractor ARN, aparate destinate măririi capacității de testare la nivelul Bucureștiului, după cum a anunțat Gabriela Firea.

Mii de bucureșteni ar urma să fie testați pentru infecția cu noulcoronavirus.

„Dorim să salvăm cât mai multe vieți, prin aceste teste se va arăta cât de mult a pătruns în cartiere acest coronavirus. Cazurile ușoare vor fi tratate la domiciliu. Am contribuit la creșterea capacității de testare în București. Ne dorim mult acest proiect al testării bucureștenilor. Bucureștenii doresc să fie testați, doresc să vadă dacă au sau nu acest coronavirus și reprezintă un pericol pentru familiile lor. Fiecare persoană din eșantion va avea două teste, acea picături de sânge din deget, dar și un test care va merge la aparat. Vom merge pe ambele variante”, a mai precizat Gabriela Firea.

Ministrul Sănătății nu a semnat niciun act în acest sens.

Eu nu am semnat niciun document în acest sens. Nu mi-am dat acceptul pentru această testare. Din punctul meu de vedere, nu face parte din metodologia sau din procedurile de testare ale Ministerului Sănătății (…)Nu am semnat și nu voi semna o astfel de acțiune”, a spus ministrul Sănătății.

La nivel național, până marți, la ora 13.00, au fost confirmate 2.245 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 62 de pacienți sunt internați la ATI, 36 dintre aceștia fiind în stare gravă, iar 82 de persoane au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`