CORONAVIRUS: Încă 3 decese ale unor români contaminați cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 68 de victime

CORONAVIRUS: Încă 3 decese ale unor români contaminați cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 68 de victime

Grupul de ComunicareStrategică anunță că încă trei români infectați cu noul coronavirus au murit. Astfel, bilanțul la nivel național ajunge la 68 de victime.

A 66-a victimă este o femeie de 73 de ani din județul Suceava. Aceasta a fost testată pentru COVID-19 în data de 26 martie, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Confirmarea contaminării cu COVID-19 a venit pe 28 martie, iar o zi mai târziu, pacienta a murit. În cazul său, ancheta epidemiologică este în curs.

A 67-a victimă este un bărbat de 69 de ani din județul Iași, testat pozitiv la data de 28 martie. A fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași în data de 29 martie, la SCBI Iași fiind testate probele biologice pentru COVID-19. Pacientul, care suferea și de hipertensiune arterială, a decedat pe 30 martie.

A 68-a victimă este o femeie de 81 de ani, din județul Mehedinți. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova. I s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în data de 28 martie, care au fost testate la INCDMM ”Cantacuzino”. Confirmarea infectării cu noul coronavirus a venit pe 29 martie, iar pe 30 martie, pacienta a decedat.

Femeia avea afecțiuni medicale preexistente: HTA, cardiopatie ischiemică cronică, obezitate gradul III. Și în cazul său, ancheta epidemiologică este în desfășurare.

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ DESPRE VICTIMELE COVID-19 DIN ROMÂNIA

VEZI AICI LISTA ACTUALIZATĂ A JUDEȚELOR DIN CARE PROVIN VICTIMELE

Până luni, la ora 20, pe teritoriul României au fost confirmate 2.109 cazuri de contaminare cu COVID-19. Dintre acestea 593 sunt înregistrate în județul Suceava.

În acest context, autoritățile au adoptat o nouă ordonanță militară prin care este instituită carantina în muncipiul Suceava și localitățile Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Astfel, este permisă ieșirea și intrarea din zona carantinată doar pentru transportul de mărfuri, pentru persoanele care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice, în domeniul securității naționale, judiciar, servicii de utilitate publică, agricultări, comunicații, transporturi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`