Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava se luptă, nu doar cu coronavirusul, ci și cu incompetența altora. Cel puțin 100 de cadre medicale din cel mai afectat loc din țară de pandemie vor fi retestate pentru Covid-19 după ce li s-au greșit fișele.
Chirurgul Ovidiu Rusupovestește pe pagina sa de Facebook cum a aflat că, după ce a stat cu ‘sufletul la gură’ așteptând rezultatul, a primit un email în care i se supune că trebuie să repete testul.
„În ultimele zile a fost ziua mea în fiecare zi. Am primit sute de telefoane și mesaje de încurajare. Lumea s-a interesat de sănătatea mea și a familiei mele. Unii poate din curiozitate, alții din empatie.
De 5 zile sunt în autoizolare separat de familia mea, fiind contact cu persoane care au primit rezultat pozitiv.
Aștept cu sufletul la gură rezultatul care nu mai apare. Și ghici ce?
În această dimineață primesc niște liste care însumează 100 cadre medicale, printre care și eu, care trebuie să mergem la retestare.
Explicatia: teste neconforme, nu au fost completate fișele, nu au putut fi corelate etc.
Defapt nici nu mai contează.
Concluzia o trageți singuri”, a scris chirurgul sucevean Ovidiu Rusu pe pagina sa de Facebook.
Situația de la Suceava este de departe cea mai gravă din țară. Spitalul, unde se află internați aproape200 de pacienți infectați cu noul coronavirus, duce lipsă inclusiv de clorochină, principalul medicament folosit pentru tratarea COVID-19.
„Na…că și asta s-a aflat”, a fost reacția doctorului Florin Filip, managerul interimar al spitalului.
Amintim că la Suceava, din totalul de 233 de medici, 90 au fost contaminați. DE asemenea, din cele 40 de victime provocate la nivel național de Covid-19, 10 sunt din acest județ. (VeziAICIdetalii)
În situația de la Suceava s-a ajuns după o serie de greșeli manageriale flagrante și nerespectarea procedurilor, motiv pentru care spitalul a fost închis pentru dezinfecție săptămâna trecută, iar managerul Vasile Rîmbu a fost demsia și șefa DSP și-a dat demisia.
Inclusiv șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, este infectat, fiind internat la acest spital.
Ministerul Sănătății a trimis, duminică, 2.360 de combinezoane pentru medicii suceveni
În urmă cu câteva zile, însă, purtătoarea de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătățiia declarat pentru B1.RO că nu știe să existe lipsuri în acest moment în România în ceea ce privește medicamentele prevăzute în schema de tratament pentru COVID-19.
“Nu sunt probleme cu stocurile. S-au făcut în ultima perioadă și mai multe donații din partea companiilor, s-a discutat și cu companiile americane pentru Plaquenil. Deocamdată nu sunt probleme cu aceste medicamente. Nu am auzit să fie o problemă în acest sens”, a declarat purtătoarea de cuvând a Ministerului Sănătății, Oana Grigore, pentru B1.RO. (VeziAICIdetalii)