Compania aeriană EasyJet și-a anulat toate zborurile din cauza pandemiei. Peste 300 de avioane vor rămâne la sol pentru o perioadă nedeterminată

Compania aeriană EasyJet și-a anulat toate zborurile din cauza pandemiei. Peste 300 de avioane vor rămâne la sol pentru o perioadă nedeterminată

Compania aeriană EasyJet a anunțat că toate avioanele pe care le deține vor rămâne la sol, începând cu 1 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții au anunțat nu se știe când își vor relua activitatea.

Angajații care operau cele 300 de aeronavevor beneficia de șomaj pentru cel puțin două luni.

„Ca urmare a restricțiilor de călătorie fără precedent impuse de guverne în contextul pandemiei de coronavirus și stării de carantină impusă în multe țări europene, easyJet își reține la sol întreaga flotă de aeronave”, au declaratreprezentanții companiei.

Potrivit presei internaționale, personalul EasyJets-ar putea alătura, ca voluntari,echipelor de medici care se luptă cu pandemia de COVID-19,într-o nouă clinică construită în estul Londrei.

Transportatorul cu sediul în Luton a declarat că măsura elimină costurile, într-o perioadă în careindustria aeronautică înregistrează pierderi uriașe din cauzaizbucniriicoronavirusului.

În ultima perioadă, EasyJeta efectuat peste 650 de zboruri de repatriere, aducând în Marea Britanie mai bine de45,000 de pasageri.
EasyJet este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost în Europa, cu baza la Aeroportul Lutondin Marea Britanie.

Pandemia de coronavirus a îngenunchiat și Marea Britanie, peste 19,500 de persoane au contactat virusul, dintre care 1,228și-au peirdut viața. Printre cei care se luptă cu boala este și moștenitorul coroanei, Prințul Charles și premierul Boris Johnson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`