CORONAVIRUS | Japonia interzice cetăţenilor din China, SUA şi majoritatea Europei să intre pe teritoriul său

CORONAVIRUS | Japonia interzice cetăţenilor din China, SUA şi majoritatea Europei să intre pe teritoriul său
Foto: pixabay.com

Japonia va extinde interdicţia de intrare pe teritoriul său la cetăţenii provenind din SUA, China, Coreea de Sud şi cea mai mare parte a Europei, inclusiv Marea Britanie.

Măsura este luată în încercarea de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Totodată, guvernul de la Tokio ar putea interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor provenind din unele state din Asia de Sud-Est şi Africa, precum şi deplasarea către aceste destinaţii.

Unele zone din China și Coreea de Sud, cum ar fi provincia Hubei și Daegu, precum și peste 20 de țări europene au fost deja supuse unei interdicții de intrare impuse de Japonia.

Tuturor cetățenilor japonezi și străinilor care au călătorit în afara zonelor interzise li se impune auto-izolarea timp de 14 zile, scrie presa internațională.

În Japonia 1.866 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 54 s-au stins din viață, iar alte 56 sunt în stare critică. Cu toate acestea, 424 persoane s-au recuperat.

Reamintim că, Diamond Princess, nava de croazieră lovită de noul coronavirus, pe care a fost raportat și primul român infectat de pe glob, a părăsit portul Yokohama din Japonia, după aproape două luni de carantină.

Demararea formalităților de ieșire din port a fost posibilă doar după încheierea serviciilor de dezinfecție, dar și după ce departamentul de carantină din Yokohama a emis un certificat în acest sens.

Nava cu steag britanic a intrat în portul Yokohama în 3 februarie. Din totalul de peste 3.700 de oameni de la bord, printre care se aflau și 17 români, 15 membri ai echipajului și doi pasageri, 712 au fost testați pozitiv, în timp ce 10 dintre cei infectați au decedat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 722.000 de cazuri la nivel global, peste 151.700 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 33.900 de oameni.

România a ajuns la 1.815 de cazuri de COVID-19, cu 55 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 52 pacienți.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 206 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 43 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.213 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 162.374 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`