Asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță din Galați testată pozitiv: A intrat în contact cu mai mulți medici de la UPU

Asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță din Galați testată pozitiv: A intrat în contact cu mai mulți medici de la UPU

Un nou spital din România riscă să devină focar de răspândire a coronavirusului. O asistentă din cadrul Serviciului de Ambulanță Judeţean (SAJ) Galați a fost tetsată pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta ar fi intrat în contact cu pacienți și mai multe cadre medicale.

Pentru că prezenta febră și alte simptome specifice infectării cu COVID-19, i s-a aplicat un test rapid. După ce a fost confirmată, a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase, scrie presa locală.

Femeia infectată ar fiintrat în contact cu cadre medicale din UPU SMURD a Spitalului de Urgență și cu paramedici ISU.

Imediat după primirea rezultatului, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele cu care asistenta a intrat în contact.

Toți colegii de tură ai femeii au fost trimiși în izolare, iar testarea va avea loc abia luni.

Autoritățile române au depistat, până sâmbătă – ora 13:00, 1.452 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel național.

Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj-Napoca și Neamț, au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`