CORONAVIRUS | Moment istoric: Papa Francisc, rugăciune în faţa unei pieţe goale (VIDEO)

CORONAVIRUS | Moment istoric: Papa Francisc, rugăciune în faţa unei pieţe goale (VIDEO)
Foto: instagram.com/franciscus

Moment istoric la Vatican, unde, Papa Francisc s-a rugat, vineri seară, în fața unei piețe goale în contextul pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc a rostit Urbi et Orbi, pentru ca Pământul să fie apărat de acest virus.

Binecuvântarea Urbi et Orbi este datănumai de Suveranul Pontif. Acest lucru se întâmplă doar de două ori pe an, respectiv în ziua de Paşti şi în ziua de Crăciun, dar și în ziua alegerii sale ca urmaş al Sfântului Apostol Petru. Însă, binecuvântarea de vineri seară este specială.

CORONAVIRUS | Moment istoric: Papa Francisc, rugăciune în faţa unei pieţe goale (VIDEO)

Rugăciunea din această seară a venit într-una din cea mai negrezile înregistrate de Italia de la începutul pandemiei.

919 persoane contaminate cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor anunțate vineri seara. Astfel, bilanțul deceselor înregistrate în Peninsulă a ajuns la 9.134.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 5.909 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, Italia are 86.498 de cazuri confirmate, fiind a doua cea mai afectată țară din lume după Statele Unite.

3.732 de pacienți italieni se află în stare critică.

Pe de altă parte, cele mai recente date publicate arată că, în Italia, 10.950 de persoane au câștigat lupta cu COVID-19, fiind declarate vindecate.

Noul bilanț tragic din Peninsulă a venit într-un moment în care se aștepta o scădere a numărului deceselor și o încetinire a ritmului de îmbolnăvire.

Astfel, Italia a ajuns să depășească de aproape trei ori numărul deceselor raportate de China, țara unde a izbucnit pandemia de coronavirus și care a intrat, în ultima perioadă, într-o curbă descendentă atât în ceea ce privește decesele, cât și în privința noilor cazuri de îmbolnăvire.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 574.000 de cazuri la nivel global, peste 129.900 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 26.000 de oameni.

România a ajuns la 1.292 de cazuri de COVID-19, cu 263 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 32 pacienți, dintre care 25 sunt în stare gravă.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 115 au fost declarate vindecate și externate, respectiv 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj. Din nefericire, alte 25 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:33 - Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Cum se va desfășura ceremonia
17:30 - Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare