Crucea Roșie a achziționat un 1 milion de măști sanitare pentru instituții cheie în lupta cu coronavirusul. Valoarea materialelor de protecție s-a ridicat la aproape 800,000 de euro

Crucea Roșie a achziționat un 1 milion de măști sanitare pentru instituții cheie în lupta cu coronavirusul. Valoarea materialelor de protecție s-a ridicat la aproape 800,000 de euro
Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Crucea Roșie a anunțat că a donat României 1 milion de măşti sanitare. Materialele sanitare au fost distribuite în instituțiile care intră în contact cu bolnavii de coronavirus. Banii necesari pentru achiziționarea măștilor au provenit din donațiile unor companii.

Crucea Roşie Română anunţă achiziţia a 1 milion de măşti sanitare. Acestea au ajuns în depozitul central al Crucii Roşii Române şi au fost distribuite următoarelor instituţii: Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenţiei Naţională de Administraţie Fiscală şi filialelor de Cruce Roşie din toată ţara. Măştile vor ajunge la personalul angajat şi la voluntarii care intră în contact direct cu persoanele afectate de COVID-19”, a transmis CruceaRoşieRomână,citează agerpres.ro.

Valoarea achiziţiei de măşti sanitare este de794.000 de euroşi a fost realizată cu sprijinul financiar al mai multor companii naţionale.

Miercuri, organizația umanitarăa achiziționat și10 aparate de testare rapidă COVID-19 și 300 de kituri de testare,cu sprijinul financiar de 1 milion de euro al OMV Petrom.

Aparatele au ajuns înmai multe spitale din țară. Aparatele de generație nouăau ungrad ridicat de precizie și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat de la 24 de ore la 40 de minute.

România are în acest moment1.292 de cazuri de COVID-19, cu 263 confirmate doar azi.32 pacienți sunt internați la Terapie intensivă,dintre care 25 sunt în stare gravă. De la ]nceputul pandemiei, în România25 persoane s-au stins din viață.

Din 1.292 de pacienți, 115 au fost vindecați și externați: 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)