Reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru B1.RO, despre stocurile de clorochină, medicamentul care ar putea trata COVID-19: „Nu am auzit să fie o problemă în acest sens”

Reprezentanții Ministerului Sănătății, pentru B1.RO, despre stocurile de clorochină, medicamentul care ar putea trata COVID-19: Nu am auzit să fie o problemă în acest sens

După ce mai multe studii au arătat că medicamentele pe bază de clorochină s-au dovedit eficiente în tratarea pacienților care sunt infectați cu noul ccoronavirus, mai multe state au început să blocheze exportul de clorochină.

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat joi că va urma recomandările Înaltului Consiliu al sănătății publice, autorizeaază administrarea hidroxiclorochinei la cazurile grave de Covid-19 numai în spital și după obținerea unei opinii medicale în Colegiu. Totodată, s-a interzist exportul acestui medicament pentru a garanta aprovizionarea națională.

La fel ca în cazul schemei franceze, și în România COVID-19 se va trata cu clorochină, chiar dacă aceasta este folosită, într-o doză mult mai mică, doar pentru cazurile grave. Totodată alte medicamente prevăzute îns chema românească sunt Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir și Tocilizumab (Vezi AICI detalii).

Despre stocurile de clorochină existente în acest moment, purtătorul de cuvând al Minsiterului Sănătății, Oana Grigore, a declarat că nu știe să existe lipsuri în acest moment în România. Totodată ea a precizat că în general pentru medicamentele prevăzute în schema de tratament, stocurile sunt suficiente.

“Nu sunt probleme cu stocurile. S-au făcut în ultima perioadă și mai multe donații din partea companiilor, s-a discutat și cu companiile americane pentru Plaquenil. Deocamdată nu sunt probleme cu aceste medicamente. Nu am auzit să fie o problemă în acest sens”, a declarat purtătoarea de cuvând a Ministerului Sănătății, Oana Grigore, pentru B1.RO.

Totodată, la rândul său, secretarul de stat din cadrul Minsiterului Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat pentru B1.RO că în acest moment stocurile cu clorochină sunt suficiente în România.

Reamintim că, hidroxiclorochina, un medicament folosit până acum în tratarea malariei și a unor probleme care vizează articulațiile, a început deja să fie luat în calcul de autoritățile altor state pentru schemele de tratament aplicate pacienților infectați cu COVID-19.

Hidroxiclorochina a început să fie considerat un tratament minune pentru COVID-19, după folosirea sa de către celebrul medic Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia. Acesta administrează deja hidroxiclorochină pacienților săi, în ciuda faptului că oficial Franța nu a aprobat tratamentul antiviral pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Didier Raoult a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a explicat că a efectuat un studiu clinic în care a tratat 25 de pacienţi cu Covid-19 cu hidroxicloroquina. După şase zile, a spus el, doar 25 la sută dintre pacienţii care au luat acest medicament mai aveau virusul în corpul lor. În schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat să poarte Covid-19. Pe baza primelor studii, Didier Raoult a tratat peste 4.000 de pacienți. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie