Presa chineză: Coronavirusul a apărut în Italia, nu în Wuhan / Afirmația se bazează pe declarația controversată a unui medic de la Milano

Presa chineză: Coronavirusul a apărut în Italia, nu în Wuhan / Afirmația se bazează pe declarația controversată a unui medic de la Milano
Foto - Technology Times

Presa chineză scrie în aceste zile că pandemia de coronavirus a plecat, de fapt, din Italia. Astfel, presa subordonată regimului de la Beijing respinge acum ideea că virusul ucigaș ar fi putut izbucni la Wuahan.

Aceștia se bazează pe afirmația unui profesor de la Milano, care a declarat că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie „foarte ciudate” încă din noiembrie, dar și pe faptul că Italia a devenit principalul focar de coronavirus din lume, cu un număr dublu de decese față de China, scrie South China Morning Post.

Profesorul GiuseppeRemuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a spus săptămâna trecută că medicii italieni „îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie”.

Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”, a spus Remuzzi.

Acesta a fost și momentul în care The Global Times și CCTV, instituții media de stat din China, au atras atenția că temutul Covid-19 ar fi putut avea origine în Italia, nu în Wuhan, așa cum s-a spus.

În acest context, medicul italian face un pas în spate, afirmând că nu există studii în acest sens, dar susține încontinuare că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici.

De asemenea, Remuzzi a mai susținut ulterior că declarația sa a avut scopul de a arăta că Covid-19 s-a răspândit înainte de a fi descoperit, nu de a arăta de unde a pornit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`