Ponta, după discuția lui Băsescu cu Merkel: Nu cancelarul german va vota pe 29 iulie

Ponta, după discuția lui Băsescu cu Merkel: Nu cancelarul german va vota pe 29 iulie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la discuția avută de președintele Traian Băsescu cu Angela Merkel, că nu cancelarul german va vota la referendumul pentru suspendarea șefului statului, pe 29 iulie.

Acesta a adăugat că este normal ca creștin democrații germani să fie de partea lui Băsescu, din moment ce sunt adepții măsurilor de austeritate.

Bănuiesc că nu doamna Merkel o să voteze pe 29 iulie. Merkel și creștin democratii germani sunt cei care au crezut întodeauna în austeritate, în tăieri. În timp ce restul Europei spune un singur lucru: că suntem în standarde europene. Inidferent ce vor creștin democrații germani, românii vor vota pe 29 iulie„, a spus Ponta.

Premierul a mai spus că austeritatea a fost mai puternică în țări precum România sau Grecia, în timp ce Germania nu prea a avut de suferit.

Austeritate mai multă în România, Grecia, Italia și Spania, mai puțină la dânșii. Știu poziția Partidului Creștin Democrat din Germania, una care cere mai multă austeritate„, a încheiat Victor Ponta.

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Informaţia apare într-un comunicat de presă postat pe site-ul guvernului din Germania.

Vezi AICI mai multe detalii despre discuția celor doi.

Victor Ponta: Românii, nu germanii, vor vota pe 29 iulie

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`