Protocolul de tratament al infecției cu COVID-19, publicat în Monitorul Oficial. Cum pot fi externate cazurile ușoare și care sunt cele două criterii

Protocolul de tratament al infecției cu COVID-19, publicat în Monitorul Oficial. Cum pot fi externate cazurile ușoare și care sunt cele două criterii
Foto: pixabay.com

Victor Costache, ministrul Sănătății, a aprobat protocolul de tratament al infecției cu coronavirus, printr-un ordin ministerial ce a fost publicat în Monitorul Oficial.

Protocolul arată că, la ora actuală, nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infecţiei COVID-19, iar medicamentele propuse în acest protocol se bazează „pe experienţa pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 şi pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2”, potrivit Agerpres.

Totuși, documentul prevede o serie de medicamente folosite de medicii chinezi, ce ar putea fi administrate în funcție de simptomele bolii și de evoluția cazului.

Actul normativ stipulează că, în ceea ce privește cazurile ușoare, pacienții pot fi externați rapid sau chiar îngrijiți la domiciliu: minim 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) şi cu precauţii luate – cameră individuală, purtarea măştii, mănâncă singur, igiena mâinilor, nu iese din casă, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

În ordin sunt prevăzute şi criteriile de externare – clinic (afebril, după ameliorarea celorlalte simptome) şi virusologic – două teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore între ele din nazofaringe şi/sau orofaringe; acestea se recoltează la cel puţin 7 zile de primul test pozitiv şi după minimum 3 zile de afebrilitate.

B1.ROnota cămedicamentele propuse în acest protocol se bazează pe experiența epidemiei de SARS din 2003, MERS din 2012 și pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov2.De asemenea,schema românească seamănă cu schema de tratament aprobată de autoritățile franceze. Precizăm şi că ministrul Victor Costache a profesat o perioadă lungă în sistemul medical francez.

La fel ca în cazul schemei franceze, și în România COVID-19se va trata cu pastile precum Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir, Tocilizumab, dar și Hidroxiclorochina.Totuşi, în cazul dozelor de paracetamol şi clorochină dozele diferă mult în România faţă de Franţa, la noi fiind practic mult mai mici.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie