Dosar penal deschis la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. Conducerea, reclamată pentru lipsa dotării și a prevenției, dar și că ar fi obligat medicii să participe la cursuri și colocvii, deși Guvernul a sistat astfel de evenimente

Dosar penal deschis la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. Conducerea, reclamată pentru lipsa dotării și a prevenției, dar și că ar fi obligat medicii să participe la cursuri și colocvii, deși Guvernul a sistat astfel de evenimente
Foto: pixabay.com

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 din Capitală au anunțat, marți, că deschid un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu. Demersul are la bază faptul că mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” au depus plângeri

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” București au depus plângeri împotriva conducerii, astfel că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 din Capitală au anunțat, marți, că deschid un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu, potrivit G4Media.ro.

Surse susțin că medicii ar fi reclamat că nu s-au luat măsuri reale de prevenție pentru infectare cu Covid-19, nu există dotare pentru asigurarea prevenției, dar și că 30 de cadre medicale ar fi fost obligate să participe la raportul de gardă într-o încăpere de dimensiuni mici și să viziteze saloanele.

Mai mult decât atât, medicii au mai reclamat și faptul că ar fi fost obligați să participe la cursuri și colocvii, în ciuda faptului că Ministerul Sănătății a sistat aceste evenimente.

Comunicatul integral al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 din Capitală:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următorul comunicat:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23.03.2020 dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Urmare a plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`