Al 5-lea deces din cauza Covid-19: Un bărbat de 71 de ani din Suceava, internat anterior în secția de cardiologie

Al 5-lea deces din cauza Covid-19: Un bărbat de 71 de ani din Suceava, internat anterior în secția de cardiologie

Grupul de Comunicare Strategică anunță, luni, al cincilea deces din cauza Covid-19, pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Suceava.

‘A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.
Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași’, transmit autoritățile.

Tot luni, autoritățile au anunțat și decesulunei femeiîn vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic. Cum ea nu are istoric de călătorie și nu a venit în contact cu o persoană confirmată, putem spune că este vorba despre o transmitere intracomunitară. (Detalii AICI)

Amintim că România a ajuns la 576 de cazuri de COVID-19, cu 143 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 15 pacienți, dintre care 7 în stare gravă.

Dintre cele 576 de cazuri, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`