Credincioșii romano-catolici, supărați că TVR a întrerupt cu reclamă transmisiunea slujbei din Catedrala Sfântul Iosif. Reacția lui Francisc Doboș

Credincioșii romano-catolici, supărați că TVR a întrerupt cu reclamă transmisiunea slujbei din Catedrala Sfântul Iosif. Reacția lui Francisc Doboș

Pentru ca oamenii să stea în casă, TVR s-a oferit, la inițiațiva Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, să difuzeze în direct, duminica, slujbele de la Catedrala Sfântul Iosif. Doar că parteneriatul nu a decurs conform așteptărilor. Televiziunea Română nu a ținut cont de dogme și a a difuzat promo-uri şi reclame în locul rugăciunii Tatăl Nostru şi a binecuvântării rostite de preot la finalul slujbei de ieri, 22 martie.

După acest derapaj, au curs mesajele credincioșilor romano-catolici pe pagina de Facebook a TVR.

Pentru noi, catolicii e important să vedem liturghia de la început până la sfârșit. Altfel nu mai e valabilă, degeaba ne-am uitat azi. Dacă tot transmiteți, ar fi bine să o faceți până la capăt” / „Trist. De obicei TVR 2 nu întrerupe nici măcar filmul cu publicitate… Şi chiar într-un astfel de moment? Nu găsesc cuvântul potrivit pentru un astfel de gest. M-am gândit la bătrâni, …cum au trăit această întrerupere? Trist”, sunt doar câteva dintre ele.

Și preotul Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice de Bucureşti, a semnalat, pe pagina sa de Facebook, reacţiile credincioşilor la adresa televiziunii.

Reacțiile multor catolici pe pagina TVR2 după ce transmisia Sf. Liturghii de duminică a fost întreruptă. Fac această postare pentru cei care nu sunt catolici pe aici, pentru a vă da seama cât este de importantă pentru catolici participarea duminicală la Sf. Liturghie. Nu puteau participa fizic în toată țara. Așa că rămăsese doar “participarea televizată” și online. Chiar dacă sunt indignați în comentariile lor, țin să precizez că nu sunt “talibani spirituali”; deloc.
Setea de Dumnezeu nu doar în timp de pandemie’, a scris Doboș pe rețeaua de socializare.

Doboș a mai anunțat că„toate celebrările vor putea fi urmărite pe internet, pe www.catedralaonline.ro sau pe canalul de Youtube Angelus ARCB”.

Pentru a opri răspândirea coronavirusului, Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti a suspendat temporar celebrarea Sfintei Liturghii cu popor.

În acord cu misiunea sa publică, TVR vine în sprijinul persoanelor care nu pot participa la Sfânta Liturghie în biserici şi capele, în contextul adoptării măsurilor de diminuare a riscurilor de răspândire a epidemiei de coronavirus – COVID 19, conform hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de pe site-ul postului naţional.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`