CORONAVIRUS | Liderul Uniunii Medicilor din Rusia, apel disperat către colegi: Autoritățile mint ca-ntotdeauna. Ieșiți și spuneți adevărul (VIDEO)

CORONAVIRUS | Liderul Uniunii Medicilor din Rusia, apel disperat către colegi: Autoritățile mint ca-ntotdeauna. Ieșiți și spuneți adevărul (VIDEO)

Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor din Rusia, acuză autoritățile ruse că ascund numărul deceselor provocate de noul coronavirus, mascându-se ca fiind provocate de pneumonie.

„Când planeta se confruntă cu o pandemie de coronavirus, Rusia se confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”, a declarat tranșant Anastasia Vasilyeva, într-un clip postat pe Youtube, potrivit Business Insider.

Ea a mai acuzat că medicilor nu li se asigură protecția necesară, așa că sunt expuși infectării atunci când tratează pacienții suspecți sau diagnosticați cu noul coronavirus.

Liderul de sindicat le-a cerut apoi medicilor să aibă curaj, să iasă public și să le spună rușilor care este adevărul: „Vă vor intimida și chiar vă vor amenința cu datul afară, dar acest pericol e nimic pe lângă riscul de a vă infecta pe voi și familiile voastre”.

Sursă Video: Альянс Врачей

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acuzația, bineînțeles, a fost negată de mai mulți oficiali, care au acuzat-o pe Vasilyeva că încearcă să știrbească imaginea medicilor din Rusia.

Până acum, Rusia a raportat oficial 253 de infectări cu noul coronavirus și doar un deces la 145 de milioane de locuitori. Spre comparație,

Italia, devenită epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa, a raportat la 627 de decese doar în ultimele 24 de ore.

În China sunt 81.008 de cazuri confirmate de coronavirus, din care 71.740 recuperate și 1.927 critice. 3.255 de oameni au murit aici.

În Italia au fost raportate până la această oră 47.021 de cazuri, din care doar 5.129 recuperate. 2.655 sunt critice. 4.032 de oameni au murit.

Spania a ajuns la 21.571 de îmbolnăviri, din care doar 1.588 sunt cazuri recuperate. 939 de oameni sunt în stare critică, iar 1.093 au murit.

Ea este urmată de Germania cu 19.848 de infectări. 180 de oameni s-au vindecat, 2 sunt în stare critică și 68 au murit.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`