Care sunt condițiile de intrare în Austria, pentru șoferii români care vin dinspre Germania, Italia sau Elveția (FOTO, VIDEO)

Care sunt condițiile de intrare în Austria, pentru șoferii români care vin dinspre Germania, Italia sau Elveția (FOTO, VIDEO)

Ambasada României la Viena a prezentat, joi, condițiile de intrare pentru șoferii români în Austria, dinspre Germania, Italia sau Elveția. Anuțul diplomației române de pe tărâm austriac vine în contextul în care Europa se află sub un regim aspru de restricții, impus pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Începând cu 19.03.2020, la punctele de frontieră vestice ale Austriei, cu Italia, Elveția și Germania, poliția austriacă va permite intrare în Austria șoferilor români, cu destinația România, conform orarului precizat mai jos, pentru a evita aglomerația la Nickelsdorf. Această măsură vine în contextul deciziei Ungariei de a permite tranzitul rutier pe teritoriul său numai noaptea, între orele 21:00-05:00, via punctul de frontieră Nickelsdorf-Hegyeshalom.

Șoferii vor putea intra în Austria numai cu numărul de ore înainte de ora 21:00 și cel mai târziu cu același număr de ore înainte de ora 05:00, conform tabelului următor.

100% Schengen, doar în 2025
Externe - 22 oct, 19:06
100% Schengen, doar în 2025

De exemplu: pe la Walserberg un șofer de automobil (timp 4 ore) poate intra cel mai devreme la ora 17:00 și cel mai târziu la ora 01:00, iar un șofer de camion (timp 5 ore) poate intra cel mai devreme la ora 16:00 și cel mai târziu la ora 00:00.

Pentru puncte de frontieră nemenționate se aplică orarul celui mai apropiat punct din table”, scrie Ambasada României în Austria.

De altfel, cu doar o zi în urmă, miercuri seară, sute de tiruri, majoritatea românești, au putut fi observate la ieșirea din Viena, când se îndreptau spre granița dintreAustria și Ungaria. (VIDEO AICI)

Imaginile arătau o coadă imensă formată din autocamioane de mare tonaj pentru transportul internațional de mărfuri. Cum cea mai mare parte a lor au numere de România, exista suspciunea rezonabilă că majoritatea se îndreptau spre țara noastră.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`