Mossad a adus în Israel 100.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, într-o singură noapte, și vor să livreze până la 4 milioane. Totuși, ce a fost în neregulă cu prima tranșă

Mossad a adus în Israel 100.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, într-o singură noapte, și vor să livreze până la 4 milioane. Totuși, ce a fost în neregulă cu prima tranșă

Mossad, agenția israeliană de spionaj, a livrat în laboratoarele din Israel100.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, ce au fost aduse din străinătate „într-o operațiune nocturnă”, anunță miercuri Channel 12 News citat de Middle East Monitor.

Potrivit The Jerusalem Post, kiturile de testare au fost aduse cu consimțământ. Cu toate acestea, Itamar Grotto, un oficial de rang înalt din Ministerul israelian al Sănătății, susține că, „din păcate, ceea ce au adus nu este exact ceea ce ne lipsește”. Grotto a explicat că testele pentru noul coronavirus implică un spectru mai larg de componente și că serviciul informații externe nu le-a adus chiar pe toate în țară.

În orice caz, potrivit Israel Hayom, „în următoarele zile”, Mossadul va facilita aducerea alte 4 milioane de kituri”, într-o operațiune „supervizată personal” de către însuși Yossi Cohen, directorul Mossad.

Mai mult decât atât, conform informațiilor din media israeliană, „personalul însărcinat cu zona cibernetică (n.r. – din Mossad) îl asistă în prezent pe ministrul Sănătății (n.r. – din Israel) în elaborarea unui software și a unor aplicații unice în lupta cu virusul”.

„Este un eveniment neobișnuit (n.r. – pandemia), astfel că toate agențiile din zona de securitate și informații ale Statului Israel se mobilizează pentru a sprijini eforturile de oprire a răspândirii virusului”, mai scrie Israel Hayom.

La începutul acestei săptămâni, premierul în exercițiu Benjamin Netanyahu a declarat că dorește ca laboratoarele israeliene „să ajungă la 5.000 de teste zilnice, ca parte din eforturile de a învinge epidemia de coronavirus”.

Între timp, marți, „în urma rapoartelor care arată că echipele medicale de la nivel național încep să rămână în mod periculos fără echipamente de protecție”, Naftali Bennett, ministrul israelian al Apărării, a ordonat cumpărarea mijloacelor necesare de peste granițele țării.

Potrivit datelor oficiale, la ora actuală, autoritățile israeliene au confirmat 529 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel național, cu mențiunea că șase dintre pacienții bolnavi cu COVID-19 sunt în stare critică.

Guvernul Netanyahu a îndemnat cetățenii să stea în case, în timp ce spațiile culturale și recreere, dar și instituțiile de învățământ au fost închise.

Singurii cetățeni străini care au voie să intre în Israel sunt cei ce pot dovedi că sunt capabili să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile de la momentul sosirii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`