Doboș, despre creativitatea preoților din Italia: Unii s-au urcat și pe acoperișuri. „Trebuie să supraviețuim, ca să viețuim mai apoi” (VIDEO)

Doboș, despre creativitatea preoților din Italia: Unii s-au urcat și pe acoperișuri. „Trebuie să supraviețuim, ca să viețuim mai apoi” (VIDEO)

Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-catolice din București, a făcut un apel la responsabilitate și la calm, în contextul stării de urgență declanșată de epidemia de coronavirus. Preotul a precizat că Biserica Catolică va respecta întocmai indicațiile autorităților și sfătuiește toți românii să procedeze asemenea. „Trebuie să ne adaptăm toți acum, nu doar din punct de vedere spiritual. Trebuie să supraviețuim, ca să viețuim mai apoi”, a afirmat Doboș.

„Facem un apel la responsabilitate și la calm. Să tratăm cu cea mai mare seriozitate, nu este de glumă. Vorbesc cu preoți și prieteni din Italia și nu e de glumă. Să nu credem că e doar o viroză respiratorie și că ne agităm prea mult, că în fiecare an mor oameni. Nu e așa! Nu trebuie să panicăm pe nimeni, dar trebuie să-i facem atât de responsabili pe oameni, că ține și de noi. Să stăm acasă, să avem grijă, pentru că Dumnezeu ne mântuiește. Faptul că lipsim acum, în această perioadă, de la biserică, că putem participa la Sfânta Liturghie online, asta e situația! Nu ne dorim, dar ne adaptăm. Nu mai celebrăm în biserică, celebrăm afară. Sunt situații excepționale, adică folosim credința și rațiunea noastră. Credința nu e împotriva rațiunii noastre. Îi îndemnăm pe credincioși să respecte măsurile autorităților, pentru că nu le iau decât pentru binele tuturor. Trebuie să strângem cureaua, toți să intrăm în această dimensiune a responsabilității, ca să nu dureze prea mult”, a declarat Francisc Doboș, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Doboș a mai precizat că romano-catolicii pot asista la Sfânta Liturghie prin intermediul Televiziunii Publice, dar și online. Sfânta Liturghie se face acum în afara catedralei și cu participarea a sub 100 de persoane, a mai spus acesta.

„Ne vom adapta și vom respecta toate indicațiile autorităților. Chiar dacă va trebui să închidem catedrala, să nu mai participe nimeni, va celebra doar preotul și vom transmite online. Fiecare parohie se adaptează în această situație.

Doresc să scot în evidență și creativitatea. Creativitatea preoților din Italia, care s-au urcat și pe acoperiș. Până la urmă, întâlnirea cu Dumnezeu trebuie predicată de pe acoperișuri. Aici, chiar în forma ei fizică. S-au urcat pe acoperișuri, ca oamenii, stând în casele lor, să poată auzi, să poată participa, cine nu putea participa online. Există multă creativitate și trebuie să ne adaptăm toți acum, nu doar din punct de vedere spiritual. Trebuie să supraviețuim, ca să viețuim mai apoi”, a mai declarat Francisc Doboș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`