Acțiunile SUA, la cea mai mare cădere din ultimele trei decenii. Indicele bursier Dow Jones s-a prăbușit cu aproape 13%

Acțiunile SUA, la cea mai mare cădere din ultimele trei decenii. Indicele bursier Dow Jones s-a prăbușit cu aproape 13%

Acțiunile Statelor Unite au înregistrat, luni, cea mai mare cădere de la momentul 1987, iar președintele american Donald Trump a avertizat că perturbările pe care COVID-19 le provoacă economiei ar putea dura până în vară.

Potrivit Bloomberg, indicele S&P 500 s-a scufundat cu 12%, creând perspectivele unor noi pierderi odată cu anunțul lui Trump că economia ar putea intra în recesiune. Aparent, stimulente oferite de băncile centrale de pe glob nu au reușit să-i convingă pe investitorii ce se tem de impactul economic al noului coronavirus.

Totuși, superlativele negative ale acțiunilor americane nu se încheie aici. S&P a pierdut practic câștigul înregistrat în 2019 și s-a îndepărtat la o treime de recordul său din toate timpurile.

Totodată, indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut aproape 13%, căzând 3.000 de puncte. Mai mult decât atât, Russell 2000 a avut, la rândul său, cea mai proastă zi din istorie, pierzând peste 14%.

„Este diferit (n.r. – acum comparativ cu altădată). Ceea ce sperie cel mai tare este că până acum nu ai mai fost pus în scenariul de a închide întreaga economie. Ai un sentiment în stomac că nu știi ce preț să pui pe lucrurile astea și că piețele ar putea cădea și mai tare”, a afirmat Steve Chiavarone de la Federated Investors.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`