Conflict la ASF din cauza noului coronavirus: Funcționarii vor să muncească de acasă,dar se tem că telemunca vine la pachet cu reduceri de salarii

Conflict la ASF din cauza noului coronavirus: Funcționarii vor să muncească de acasă,dar se tem că telemunca vine la pachet cu reduceri de salarii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Răspândirea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România a generat panică dar și relații conflictuale printre angajații Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). O parte din angajații instituției acuză conducerea asigurată în prezent de Doina Dascălu, prim vicepreședinte cu atribuții de președinte interimar, că nu sunt lăsați să lucreze de acasă sau alternativ.

Până acum, singura măsură specială valabilă la nivelul întregului ASF, exceptând măsurile clasice de igienă, este ca angajații să vină decalat la muncă, de la 8, 9 și respectiv 10 dimineata, situație care a stârnit îngrijorarea angajaților, susținuți și de reprezentanți ai sindicatului.

Potrivit economica.net, angajații invocă faptul că refuzul achiziționării de laptopuri care să fie folosite de angajații ASF ce ar urma să muncească de acasă și incapacitatea sistemului informatic de a susține un număr așa mare de useri externi, determină conducerea să fie reticientă față de telemuncă, deși Guvernul a impus-o.

Mai mult, în acest context, temerea multora dintre angajați este că „telemunca” va fi condiționată de reduceri de salarii.

De altfel, spun angajații consultați deeconomica.net, că deja conducerea ar fi transmis că munca de acasă va fi normată diferit față de cea de la birou, adică funcționarii vor primi bani mai puțini.

Sindicatul instituției a formulat și o scrisoare către prim vicele Doina Dascălu, în care cer măsuri urgente și amintește că alte instituții din România au luat deja decizia ca angajații să lucreze de acasă. În scrisoare se face referire la BNR și la unele ministere. Redăm mai jos celelalte solictări ale angajaților: – restricționarea accesului public la registratura Autorității – Transmiterea documentelor din interior și din exterior în format electronic – decalarea cu o lună a evenimentelor ASF – maximizarea măsurilor de igienă

Urmăriți B1TV.ro și pe
`