Covid-19. Exporturile de echipamente individuale de protecție în afara Europei, doar cu autorizare din partea statelor membre

Covid-19. Exporturile de echipamente individuale de protecție în afara Europei, doar cu autorizare din partea  statelor membre
Foto: pixabay

Comisia acționează pentru a asigura furnizarea de echipamente individuale de protecție în Uniunea Europeană. Astfel, exportul în afara UE se face numai dacă sunt autorizate de statele membre.

În această categorie intră măștile de protecție, ochelari de protecție și viziere, scuturi pentru față, protecție pentru nas și gură și îmbrăcăminte de protecție.

Măsura este valabilă pe o perioadă de șase săptămâni, timp în care, potrivit specialiștilor, epidemia de coronavirus va intra pe o pantă descendentă.

Președinta Comisiei Europene, Ursulavon der Leyen, a explicat că C.E. lucrează împreună cu industria pentru a intensifica producția de matreriale necesare în acest moment, ia măsuri pentru a menține în UE echipamentele de protecțiedecare avem nevoie și depune eforturi pentru a asigura circulația mărfurilor în Europa, astfel încât să putem partaja echipamentele respective.

„Astăzi, Italia este cea care are nevoie rapid de cantități mari de produse medicale. Dar în câteva săptămâni, alte țări vor avea nevoie. Producând mai mult, păstrându-le în UE șiîmpărțindunii cu alții, ne putem proteja lucrătorii din sănătate, pacienții și putem controla răspândirea virusului. Acesta este motivul pentru care am propus această soluție europeană”, a spus von der Leyen.

„Provocările prezentate de răspândirea COVID-19 justifică urgența acestei acțiuni. Nici un efort nu este economisit de către Comisie pentru a oferi ajutor concret cetățenilor noștri și tuturor celor care au grijă de ei.”, a completat comisarul pentru comerț, PhilHogan.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni dimineață, că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 158. Încă 19noi cazuri au fost înregistrate de la precedenta informare.În carantină sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`