Marcel Ciolacu: Parlamentul va vota cel târziu joi decretul privind starea de urgenţă

Marcel Ciolacu: Parlamentul va vota cel târziu joi decretul privind starea de urgenţă
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că Parlamentul va vota cel târziu joi decretul privind starea de urgență.

Liderul PSD a precizat că textul anunțat de Klaus Iohannis luni va fi analizat de parlamentari în cursul zilei de marți, iar procedura privind votul va fi reglementată în cadrul Biroului permanent reunit.

Am făcut deja probe. Biroul permanent reunit se va ţine printr-o conferinţă video şi vom analiza textul cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Vom face o procedură: eu cu domnul Titus Corlăţean şi cu secretarii de şedinţă ne vom deplasa la sediul Camerei Deputaţilor, unde vom deschide şedinţa, iar votul se va face printr-un sistem al Camerei Deputaţilor de către fiecare parlamentar.

Cu certitudine, votul va avea loc şi vom respecta Constituţia şi legile ţării”, a precizat Marcel Ciolacu, la România Tv, precizând că senatorii și deputații vor vota de acasă, printr-un sistem special.

Marcel Ciolacu este de părere că decretul nu ar avea șanse să fie respins. Dacă se va întâmpla cest lucru, ‘atunci se întoarce la preşedinte şi dă un decret de anulare’.

Președintele Camerei Deputaților susține însă că starea de urgență este decretată târziu, iar premierul Ludovic Orban nu a venit cu măsuri în ședința de guvern

Nu cred că vor fi nişte măsuri. Ce va cuprinde starea de urgenţă clar va fi o limitare a unor drepturi civile, dar, dacă Ministerul de interne le va lua conştient şi responsabil, nu cred că sunt probleme. Nu suntem primul stat care decretează stare de urgenţă, nici în Europa, nici în lume,

Mă aşteptam ca premierul să vină cu nişte măsuri, să fie şedinţă de guvern. Tărăgănăm mult prea mult şi intervenim prea târziu atât pentru populaţie, cât şi pentru mediul de afaceri, este o întârziere, din punctul meu de vedere, nepermisă.(…) Vom aştepta. Cu adevărat lucrurile acestea trebuie luate mai rapid şi cu mai multă hotărâre”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că de luni se instituie starea de urgență în România din cauza coronavirusului. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`