CORONAVIRUS | Marea Britanie: „Epidemia va dura până în primăvara anului 2021 și ar putea duce la spitalizarea a aproape 8 milioane de oameni”

CORONAVIRUS | Marea Britanie: „Epidemia va dura până în primăvara anului 2021 și ar putea duce la spitalizarea a aproape 8 milioane de oameni”

Un document privind sănătatea publică din Anglia spune că patru din cinci persoane ar putea contacta virusul COVID-19.

„Epidemia de coronavirus din Marea Britanie va dura până în primăvara anului viitor și ar putea duce la spitalizarea a 7,9 milioane de oameni”, se arată într-un document al Sănătății Publice din Anglia (PHE), obținut de jurnaliștii de la The Guardian.

Este pentru prima dată când autoritățile au recunoscut că se așteaptă ca pandemia de coronavirus să circule încă un an și că estimează ca 80% dintre britanici să fie infectați cu noul virus până în acea perioadă.

Deși Prof Chris Whitty, principalul consilier medical al guvernului, a catalogat inițial aceste cifre drept cel mai negru scenariu, spunând că numărul real al infectărilor se va dovedi mai mic, documentul arată că „este de așteptat ca până la 80% din populație să fie infectată cu Covid-19 în următoarele 12 luni, iar până la 15% dintre acestea (7,9 milioane de persoane) pot necesita spitalizare”.

Documentul a fost elaborat de către echipa de pregătire și reacție în caz de urgență a PHE și aprobat de către Dr. Susan Hopkins, responsabilul principal al PHE care se ocupă de focar.

Cu toate acestea, părerile sunt împărțite.

„Un an este total plauzibil. Dar această cifră nu este bine apreciată sau înțeleasă. Cred că se va scufunda în vară, spre sfârșitul lunii iunie și va reveni în noiembrie, așa cum face gripa obișnuită sezonieră.

Cred că va fi pentru totdeauna, dar va deveni mai puțin severă în timp, odată cu creșterea imunității”, a declarat Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din East Anglia și expert în epidemiologie.

În prezent, în Marea Britanie se înregistrează 1391 de cazuri confirmate de coronavirus și 35 de decedați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`