Traian Băsescu, despre Victor Ponta: Acest om minte cu o seninătate incredibilă. Dottore era pentru masteratul din Catania

Traian Băsescu, despre Victor Ponta: Acest om minte cu o seninătate incredibilă. Dottore era pentru masteratul din Catania
Foto: puterea.ro

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta minte cu senitătate, în privința afirmațiilor făcute în legătură cu participarea la Consiliul European din 28 iunie.

Șeful statului a arătat că nu s-a dus la Bruxelles dintr-un singur motiv, pentru că MAE a refuzat să transmită lista cu delegația aleasă de el la Bruxelles.

Acest om minte cu o seninătate incredibilă. În seara asta explica cum se afla el la Bruxelles pe data de 28 și constantând că nu a venit președintele, mi-a cerut un mandat, după ce începuse Consiliul. N-am plecat dintr-un singur motiv: Din ordinul premierului, MAE a refuzat să transmită nominalizarea președintelui și a delegației sale pentru Consiliul European. Deci practic, eu nu eram recunoscut de Guvern ca fiind cel care putea reprezenta țara„, a spus Băsescu.

Acesta a arătat că a dorit și să evite un moment stânjenitor pentru România, însă i-a avertizat pe jurnaliști să verifice de zece ori atunci când primesc informații de la Victor Ponta.

Nu aveam cum să ajung acolo ca să generăm o poveste urâtă pentru România, și așa au fost destul semnale în presă legate de această dispută. Cred că Ponta n-o să poată fi un politician, având impresia că se poate minți cu senitătate, știind bine că minți. Prost să vorbești prostii, când nu știi. Dar când știi perfect ce ai făcut, că ai blocat accesul președintelui și acum să spui noroc că eram pe trotuar acolo. Uitați-vă de zece ori când primiți informați de la Victor Ponta„, a adăugat Băsescu.

În acest sens, președintele a adus în discuție problematica masteratului de la Universitatea din Catania a lui Ponta, care s-a dovedit a fi doar un curs de trei luni. Băsescu a explicat că în privința acestui caz i se adresa premierului cu termenul Dottore.

Cum a fost și cu masteratul de la Catania, la asta mă refeream cu Dottore„, a încheiat Traian Băsescu.

Vezi AICI detalii despre presupusul masterat din Italia a lui Ponta.

Băsescu: Ponta minte cu seninătate

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`