Primul caz de reinfectare cu coronavirus în Japonia. Este vorba despre o femeie de 40 de ani, ghid turistic

Primul caz de reinfectare cu coronavirus în Japonia. Este vorba despre o femeie de 40 de ani, ghid turistic

Japonia raportează primul său caz în care o persoană a fost reinfectată cu coronavirus, după ce fusese declarată vindecată, potrivit Reuters.

Potrivit autorităților japoneze, este vorba despre o femeie care lucra ca ghid turistic. Ea a fost confirmată pozitiv cu Covid-19 pentru a doua oară, după ce a raportat dureri în gât și în piept.

Femeia, în vârstă de 40 de ani, este astfel prima persoană din Japonia reinfectată cu virusul declanșat în China la finele anului trecut.

Guvernul prefectural din Osaka spune că aceasta a fost testată pentru prima dată la sfârșitul lunii ianuarie și a fost externată din spital la 1 februarie, după ce a prezentat semne de recuperare.

Experții internaționali se tem că Covid-19 ar putea rămâne în stare latentă și se poate declanșa din nou la persoanele declarate inițial vindecate.

După ce aveți infecția, aceasta ar putea rămâne latentă cu simptome minime”, a declarat pentru Reuters Philip Tierno Jr., profesor de microbiologie și patologie la Universitatea New York.

Ministrul Sănătății din Japonia, Katsunobu Kato, a declarat că guvernul va trebui, în acest context, să monitorizeze starea și altor persoane declarate vindecate,

Japonia a raportat până în prezent 200 de cazuri, în afară de cele 639 de cazuri de pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în Yokohama.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`