CORONAVIRUS | Ambasada Israelului, precizări despre ”Pacientul 17”: Nu avem informații referitor la o posibilă ședere a lui în Israel / A fost cazat în două hoteluri din teritoriile palestiniene

CORONAVIRUS | Ambasada Israelului, precizări despre ”Pacientul 17”: Nu avem informații referitor la o posibilă ședere a lui în Israel / A fost cazat în două hoteluri din teritoriile palestiniene
Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasada Israelului în România face noi precizări cu privire la pacientul 17, bărbatul în vârstă de 60 de ani, fost ofițer MAI, diagnosticat cu noul coronavirus care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, neștiind că este contaminat. Asta după ce a refuzat să declare că a călătorit recent în Israel.

Potrivit unei informări oficiale a reprezentanței diplomatice, bărbatul a fost cazat în hoteluri din orașul Ramallah și orașul Betleem, ambele aflate în teritoriile palestiniene, și nu există informații cu privire la șederea sa în Israel.

”Cu privire la situația “pacientului 17” confirmat cu#coronavirusși despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deținute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al – LY572. „Pacientul 17” a fost cazat la Hotel „Taybeh Golden” din orașul Ramallah și Hotel „Ambasador” din orașul Betleem (ambele în teritoriile palestiniene). Nu avem informații până la acest moment referitor la o posibilă ședere a lui în Israel”, se arată în informarea transmisă de Ambasada Israelului în România.

Totodată, reprezentanța diplomatică precizează că ”a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus”.

Această inițiativă „este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din același grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu pacientul infectat și să ia de urgență măsurile care se impun”, mai transmite sursa citată.

Fostul ofițer MAI s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit autoritățile că nu a fost în străinătate, deși se întorsese din Israel.

Revenit în țară, acesta a infectat astfel mai multe persoane, printre care nora sa însărcinată, fiul său şi nepotul de trei ani, o angajată de Evidența Populației cu care a mers în Israel și încă o femeie în vârstă de 54 de ani.

CORONAVIRUS | Ambasada Israelului, precizări despre ”Pacientul 17”: Nu avem informații până referitor la o posibilă ședere a lui în Israel

Urmăriți B1TV.ro și pe
`